ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021 – Θεσσαλονίκη: «Αστακός» ενόψει εγκαινίων – 5.500 αστυνομικοί, drones, «Αίαντες», ελικόπτερα

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2021 και τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων στη διάρκεια του τριημέρου. Στη συμπρωτεύουσα απόψε (10.09.2021) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σταδιακά, στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή τη ΔΕΘ 2021 αναπτύσσονται συνολικά 5.500 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης Έκθεσης και την αποφυγή επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη πάρει θέσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (11.09.2021).

Στον αέρα θα ίπτανται drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ στους δρόμους της πόλης αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).

Στόχος των μέτρων είναι να περιοριστεί σε λογική απόσταση από το Βελλίδειο η αυριανή (11.09.2021) πορεία συνδικάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων.

newsitΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ