ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεύτερο θετικό κρούσμα στην Κω (φοιτητής που ήρθε από το εξωτερικό)

FILE PHOTO: Scientist Linqi Zhang shows a tube with a solution containing COVID-19 antibodies in his lab where he researches novel coronavirus disease (COVID-19) antibodies for possible use in a drug at Tsinghua University's Research Center for Public Health in Beijing, China, March 30, 2020. Picture taken March 30, 2020. REUTERS/Thomas Peter/File Photo
 

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται, για να γεμίσει ανησυχία τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι, παρά το ότι, ως επί το πλείστον, έχουν εναρμονιστεί με τις οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, βλέπουν να συνεχίζονται τα τραγικά λάθη στην διαχείριση της κατάστασης, από την Πολιτεία, που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πολύ έγκυρες πληροφορίες (παρά τα κλειστά στόματα που βρήκαμε απέναντί μας, γεγονός, που μας βάζει σε διάφορες σκέψεις), πρόκειται για έναν νεαρό φοιτητή, ο οποίος ταξίδεψε αρχικά από την Σουηδία στο Παρίσι και από εκεί στην Αθήνα, για να καταλήξει στην Κω.

Όπως πληροφορηθήκαμε, του έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, βρέθηκε θετικός, αλλά τον άφησαν να ταξιδέψει τηρώντας τις προβλεπόμενες προδιαγραφές (με μάσκα – γάντια και σε απόσταση από άλλους επιβάτες), ώστε να συνεχίσει την καραντίνα του στην Κω.

Αμέσως ενημερώθηκε και η Αστυνομία, η οποία έχει εντολή να «τσεκάρει» κάθε μία ώρα, εάν βρίσκεται στην οικία του.

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι μέχρι σήμερα, δεν είχε ενημερωθεί κανένας από τους συνεπιβάτες του, που ταξίδεψαν μαζί, ώστε να παραμείνουν και οι ίδιοι σε καραντίνα (ο ίδιος μόλις έφτασε, τον παρέλαβε ο πατέρας του και δεν είχε άλλες επαφές εκτός σπιτιού).

Ο νεαρός, ευτυχώς, μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά στην υγεία του (ασυμπτωματικός), παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ τηλεφωνικά (δεν έχει πάει στο νοσοκομείο) και ελπίζουμε να αναρρώσει γρήγορα.

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό, μας δήλωσαν άγνοια, τόσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, όσο και το νοσοκομείο, καθώς κανείς, όπως μας είπαν, δεν τους έχει ενημερώσει ακόμα.

Ωστόσο, πολλά παραμένουν τα ερωτήματα, καθώς, ενώ ζητούν από τους πολίτες να μένουν μέσα στα σπίτια τους, την ίδια ώρα, δίνουν άδεια σε έναν επιβάτη από το εξωτερικό, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι θετικός στον ιό, να ταξιδέψει προς την Κω.

Επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες τοπικές αρχές της Κω, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο, αν μετά από όλα αυτά, έχουν γίνει κάποιες σχετικές ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά…

Με την ελπίδα να ακούσουμε (έστω και αργά) κάποια επίσημη ενημέρωση από έναν «υπεύθυνο»…

* Να σημειωθεί, ότι σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον Έπαρχο κ. Καμπανή, μας ενημέρωσε ότι ,πήρε ο ίδιος πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα (αφού κανένας δεν τον είχε ενημερώσει μέχρι σήμερα), επιβεβαιώνοντάς μας το περιστατικό και ότι ο φοιτητής έχει βρεθεί θετικός στον ιό.

Οι αρμόδιες αρχές τον διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει λόγο ανησυχίας, ωστόσο ο κ. Καμπανής τους συνέστησε την προσοχή, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και καλύτερη διαχείριση στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών προς τα νησιά.

Aπό vimatisko.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ