ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεύτερος γύρος για τους ανεμβολίαστους: Τα 2 νέα μέτρα που έρχονται μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Eλέγχους για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους αλλά και κρυφά χαρτιά για πρόσθετους περιορισμούς κρατά η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Eλέγχους για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους αλλά και κρυφά χαρτιά για πρόσθετους περιορισμούς κρατά η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Στο «τραπέζι» είναι ακόμα δύο μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένστολοι, στρατός, αστυνομία, το λιμενικό, η πυροσβεστική και οι υπάλληλοι σε κρίσιμες υποδομές της χώρας είναι οι επόμενες ομάδες που ενδεχομένως εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Θα υπάρξει σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης στην Eπιτροπή Bιοηθικής ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επόμενο βήμα οι σαρωτικοί έλεγχοι με βαριά πρόστιμα για την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου. Οι ανεμβολίαστοι θα μείνουν μετά βεβαιότητας πια όλο τον χειμώνα έξω από εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Σύμφωνα με το STAR, υπάρχουν σενάρια αν χρειαστεί να μπουν και νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους, να χρειάζονται δηλαδή test για δραστηριότητες όπως τα εμπορικά κέντρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, μόνη βέβαιη εξαίρεση θα είναι η προσέλευση χωρίς test μόνο σε υγειονομικές δομές και σούπερ μάρκετ που είναι εξαιρετικά αναγκαίες δραστηριότητες.

Επίσης αν δυσκολέψουν τα πράγματα δεν αποκλείεται να πάμε σε δύο test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους. Ήδη οι ειδικοί εξετάζουν τον διπλασιασμό των test για τους αθλητές το αμέσως επόμενο διάστημα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ