ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διάλυση Αναισθησιολογικού Τμήματος Ρόδου: Επιστολή Πολύμνιας Γαλανού, Προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝΡ, Διευθύντριας Αναισθησιολογικού Τμήματος

Aγαπητοί Συνάδελφοι
Δυστυχώς επανέρχομαι στο θέμα της διάλυσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος Ρόδου γιατί παρά τις συνεχείς επισημάνσεις τόσο εμού,όσο και του Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα κ όλων των χειρουρών η κατάσταση παραμένει σταθερά η ίδια.

Για την ακρίβεια αφού εκτέλεσα 6 συνεχείς εφημερίες  (Ιούνιο) και αφού δεν έκανα την μικρή χάρη να εκτελέσω 12 (όπως τρυφερά μου προτάθηκε),προέβησαν σε ολιγοημερες μετακινήσεις κάποιων συναδέλφων και απο αύριο πάλι προκύπτει νεο κενό μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα .Δηλ δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα σχεδιασμού ούτε καν του Ιουνίου.

Να υπενθυμισω ταυτόχρονα  ότι η πανδημία «ωφέλησε» γιατί κάλυψε τα κενα στο Αναισθησιολογικό εξαιτίας της απαγόρευσης αρχικά ,κ μείωσης αργότερα του αριθμού των τακτικών χειρουργείων ,την ιδια στιγμή που οι τρεις αναισθησιολογοι εκτελούσαμε 10 ενεργείς εφημερίες .

Οι αγαπητοί συνάδελφοι που ήρθαν για βοήθεια κ τους οποίους ευχαριστώ επιβεβαίωσαν την τραγικότητα της κατάστασης από τον μεγάλο όγκο επειγόντων περιστατικών.

Υπενθυμίζω οτι σχεδον απο τριμήνου λειτουργούμε μονο με επείγοντα  ενώ τον προηγούμενο χρόνο λειτουργούσαμε μια αιθουσα για τακτικα κ επείγοντα(μετα τις 3μμ ).

Σας γνωρίζω επίσης ότι καθημερινά ασκούνται τρομερές πιέσεις απο Χειρουργους που με την σειρά τους καλούνται από τους αρρώστους προκειμένου να πάρουν σειρα’.
Λιστα;;;για ποια λίστα μιλάμε όταν το ίδιο το συστημα έχει εκτοξευσει την αναμονή;
Ταυτόχρονα  έχει ανοίξει η τουριστική περίοδος και πέρα από τον κόσμο από την Περιφέρεια έχουμε και τους επισκέπτες….
Μέσα σε όλη αυτή την απελπισία φαίνεται μια μικρή ελπίδα ,ότι θα ερθει μια μονιμη πρόσληψη(για πόσο άραγε θα αντέξει) τον Ιούλιο και μια συνάδελφος θα μετακινηθεί για ένα μήνα από Νοσοκομείο του Πειραιά δηλ θα είμαστε 3!!!
Μην ρωτήσετε για Αύγουστο,Σεπτεμβρη,για τέλος Ιουνίου, για αριθμό εφημεριών,για προγραμματισμό αδειών !!!!
Με όλο το σεβασμό νομίζω ότι πιό χάλια πεθαίνεις ή δηλώνεις παραίτηση ή μετάταξη.

Υγ: η ευθύνη πάντα μεταβιβάζεται στον ανώτερο,άλλο ανώτερο κ έτσι φθάσαμε ουρανό!

Με εκτίμηση
Γαλανού Πολυμνια
Αναισθησιολόγος ΓΝ Ρ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ