ΕΛΛΑΔΑ

Διασώθηκαν 97 μετανάστες ανοιχτά της Κέας – Συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι

 

Διασώθηκαν από πλοίο του Λιμενικού Σώματος 97 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο ανοιχτά της Κέας. Οι Λιμενικοί συνέλαβαν επίσης τέσσερις Τούρκους, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές των μεταναστών.

Το σκάφος του πλοίου ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και διέσωσε τους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας. Η λέμβος που τους μετέφερε έδειχνε να βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων ατόμων τουρκικής υπηκοότητας. Οι τέσσερις Τούρκοι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών έναντι αμοιβής.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γραμμαρίων πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, ενώ οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας 8.000 ευρώ το άτομο.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ