ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίχως τέλος η τουρκική προπαγάνδα – «Η ελληνική ακτοφυλακή μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα παράνομα»

 

Οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται με την προπαγάνδα να δουλεύει στο… φουλ. Υποστηρίζουν πως σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβιάσει τα χωρικά τους ύδατα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ λοιπόν κάνουν αναφορά στο περιστατικό της περασμένης Τετάρτης όπου μια λέμβος με μετανάστες μαζί μια τουρκική ακταιωρό μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά παρουσιάζουν τα γεγονότα τελείως διαφορετικά. Με λίγα λόγια ισχυρίζονται  το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του νησιού. Για να κάνουν πιο πειστικούς τους ισχυρισμούς τους έχουν και σχετικό βίντεο.

Στο ρεπορτάζ που προβάλλουν τα τουρκικά μέσα αναφέρεται πως η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναγκάζοντας 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Επιπλέον τονίζουν ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας έχοντας για βοήθεια μια σανίδα του σερφ. Τελικά τον βρήκε η τουρκική ακτοφυλακή και τον γύρισε πίσω.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ