ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αγνοια της έδρας για το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

Οθόρυβος που έχει δημιουργηθεί από τον ναζιστικό χαιρετισμό του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται, καθώς έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, αλλά και την παρέμβαση του ΔΣΑ, λαμβάνοντας χώρα μάλιστα δύο φορές. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του δικαστηρίουΣοφία Πανουτσακοπούλου, το περιστατικό δεν συνέβη παρουσία των μελών της έδρας. Ειδικότερα, το θέμα συζητήθηκε κατά τον σχολιασμό των δικηγόρων επί των καταθέσεων της Μάγδας, Τάκη και Ειρήνης Φύσσα, στον δεύτερο βαθμό τη δίκης.

Τόσο η Σοφία Παπανουτσοπούλου, όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου εξέφρασαν μάλιστα την απορία τους για την αντίδραση της πολιτικής αγωγής για τη στάση τους επί του περιστατικού, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είδαν να λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο μπροστά στα μάτια τους. Ειδικότερα, λαμβάνοντας τον λόγο ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Αργύρης Συρίγος, μεταξύ άλλων σημείωσε:

Κ. Παπαδάκης: Στρουθοκαμηλισμός λέγεται αυτό.

Εισαγγελέας: Έγινε υπόδειξη ότι έγινε τέτοιος χαιρετισμός;

Πρόεδρος: Σε εμάς μπροστά;

Κ. Παπαδάκης: Φυσικά και έγινε.

Επιπλέον, ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θ. Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως «ο δικηγόρος δεν μιλάει για τον εαυτό του. Ο Πλεύρης μίλησε για τον εντολέα του, τον Ιωάννη Λαγό, όταν το έκανε αυτό. Πρόκειται για μια κακώς εννοούμενη ανεκτικότητα, η έλλειψη προσοχής διευκολύνει τέτοιες συμπεριφορές», με την πρόεδρο να απαντάει πως τα λόγια του προσβάλλουν την έδρα, ενώ δεν προχώρησε σε καταδίκη της κίνησης του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

reader.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ