ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Όλα όσα έγιναν! Το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών, η φράση που διέκοψε τη συνεδρίαση & η «φυγάδευση» του ηθοποιού από τα δικαστήρια (Video)

Αποχώρησε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι αστυνομικοί «φυγάδευαν» ξανά τον ηθοποιό για να μην γίνει αντιληπτός από τις κάμερες.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία αντιτάχθηκε στο αίτημα για την κατάθεση των δύο εκ των τριών καταγελλουσων κεκλεισμένων των θυρών. Tο αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί το δικαστήριο σε διακοπή για να πέσουν οι τόνοι.

Στην τοποθέτησή της η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δύο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών, όπως νωρίτερα και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση για δύο από τα θύματα

Η δίκη ξεκίνησε με αίτημα κατάθεσης κεκλεισμένων των θυρών που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο εκ των τριών θυμάτων του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε η και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

Η φράση που διέκοψε τη συνεδρίαση

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κυρία Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους.

Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Η «φυγάδευση» του ηθοποιού από τα δικαστήρια

Μετά την απόφαση για διακοπή της δίκης για την Παρασκευή 1 Απριλίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποχώρησε υπό άκρα μυστικότητα από το δικαστήριο, όπως ακριβώς και μετήχθη το πρωί.

Από την πίσω πλευρά του δικαστηρίου αποχώρησαν και οι 3 καταγγέλλουσες όπως και οι ηθοποιοί που κατήγγειλαν πριν από ένα χρόνο το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ