12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ένταση στην κατάθεση της αδελφής του Αλβανού κατηγορούμενου – Η “έκρηξη” του πατέρα της Ελένης

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αδελφής του Αλβανού κατηγορουμένου τη Δευτέρα (04.05.2020).

Η αδελφή του προφυλακισμένου Αλβανού κατηγορούμενου αποκάλυψε στη δίκη Τοπαλούδη πως βρήκε την ψυχική δύναμη να μιλήσει στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης, και να ζητήσει συγγνώμη. “Είχαμε κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει”, ανέφερε στην κατάθεση της η αδελφή του δράστη.

“Τον άλλο κατηγορούμενο εγώ δεν τον γνωρίζω. Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού.Μια δυο φορές είχε αναφέρει με ένα είδος θαυμασμού. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας.Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία. Με την Ελένη είχαν σχέση. Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger”, περιέγραψε η μάρτυρας.

Μετά τη δολοφονία η αδελφή του δράστη ανέφερε πως ήταν προβληματισμένος. “Εκείνη την ημέρα μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο.Το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου.Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί”, ανέφερε, επίσης, η μάρτυρας.

Η αδελφή του Αλβανού κατηγορούμενου δέχθηκε “βροχή” ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τη σχέση του αδελφού της με την άτυχη φοιτήτρια και τι είχαν συμφωνήσει το μοιραίο βράδυ.

Για μία ακόμα φορά αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της φοιτήτριας.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί

Πρόεδρος: Τι να κάνουν

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά;

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τί σ’ αυτό το σπίτι;

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα “τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δύο”;

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τί απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Η μάρτυρας, πάντως, ανέφερε πως ο αδελφός της δεν μπορούσε να πειράξει την Ελένη.

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει

Πρόεδρος:Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.

Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απόκριση της εισαγγελέως η οποία δείχνοντας τη φωτογραφία της Ελένης είπε: “Μας είπατε ότι ο αδελφός σας ήταν ένα θείο δώρο. Κι αυτή ένα θείο δώρο ήταν”.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με ταχύτατες διαδικασίες το πρωί της Τρίτης (05.05.2020)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ