ΔΙΑΦΟΡΑ

Δηλαδή πού είναι το «λάθος» σε αυτό που είπε ο Κυριάκος;

 

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/4) ο πρωθυπουργός της χώρας παραχώρησε συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha, όπου και κλήθηκε να τοποθετηθεί για μια πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Ο κορωνοϊός, φυσικά, είχε τον πρώτο λόγο και συζητήθηκε εκτενώς το πλάνο της κυβέρνησης για το πώς θα πορευτούμε από δω και πέρα στον τομέα της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εννοείται, και στο «φλέγον» θέμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, καθώς παρά το γεγονός πως τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη και τα εμβόλια αποδειγμένα αποδίδουν (αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις «επιδόσεις» Ισραήλ και Μεγάλης Βρετανίας αφότου εμβολίασαν ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού τους), δεν παύουν να υπάρχουν αρκετοί που είναι είτε αρνητές είτε αρνητικοί στο να εμβολιαστούν.

Είπε, λοιπόν, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πως «Θεωρώ ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων εργαζόμενων – ειδικά των υγειονομικών- πρέπει να ανοίξει. Φέτος ή του χρόνου ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε ένα δεύτερο εμβόλιο. Τότε θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Πολλοί, διαβάζοντας ή ακούγοντας το «υποχρεωτικός εμβολιασμός», φρόντισαν να εκφράσουν την… οργισμένη αντίδρασή τους, θεωρώντας πως καταπατούνται τα συνταγματικά τους δικαιώματα και ότι ουδείς μπορεί να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν.

Ωστόσο, πού ακριβώς είναι το «λάθος» του πρωθυπουργού; Κατ’ αρχάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ομάδες που εκτίθενται συνεχώς στον ιό (όπως οι υγειονομικοί) και δευτερευόντως στάθηκε στην αναγκαιότητα- διότι περί αναγκαιότητος πρόκειται- να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το εμβόλιο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με τον covid.

Το συνολικό καλό της κοινωνίας επιτάσσει, σχεδόν, το να εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού. Μπορεί να μοιάζει- για κάποιους, πάντα- «άδικο» ή… στέρηση ελευθερίας, όμως η εναλλακτική είναι κορωνοϊός εσαεί.

Επομένως…



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ