ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δωδεκάνησο»

«Η παρουσία του Πρωθυπουργού, εδώ, στην ακριτική Δωδεκάνησο, ταυτοποιεί την πανέμορφη αυτή γωνία του Αιγαίου με επιλογές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, την οποία δυστυχώς, οι κυβερνητικοί κύκλοι στα νησιά μας παρουσιάζουν επικοινωνιακά σαν – δήθεν -«δράσεις επιτυχίας».

Μέσα σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική και οικονομική κρίση που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη, οι νησιώτες ακούν υποσχέσεις και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στα νησιά μας. Χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την κατάλληλη αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19 για τον άνθρωπο του τουρισμού, τον νησιώτη μικρομεσαίο επιχειρηματία, ψαρά, αγρότη, τον νέο άνθρωπο που αντί να αναζητεί και να δημιουργεί έχει εγκλωβιστεί στον οικονομικό βάλτο. Χωρίς λύσεις με προοπτική, παρά μόνο «χαρτζιλίκια» και επιδόματα με δόσεις… Αυτή είναι η πολιτική του χθες, που οδήγησε στα Μνημόνια πριν 10 χρόνια και δυστυχώς – αν ακολουθηθεί – θα οδηγήσει στη εκ νέου φτωχοποίηση της κοινωνίας σήμερα…

Ακόμα και για τα εθνικά θέματα, η συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη για τα νησιά μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην ακριτική Χάλκη. Η συμφωνία – από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν – για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο αναδεικνύει σε κρίσιμο σημείο την επήρεια των νησιών μας, από το Καστελλόριζο μέχρι νότια της Κρήτης. Ας μην ξεχαστεί η Κυβέρνηση με τις «τεχνικές λεπτομέρειες» και παρασυρθεί στη λήθη… Οι νησιώτες, ευαίσθητοι όσο κανείς σε θέματα εθνικής αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας, περιμένουμε να μας ενημερώσει με ακρίβεια για το πως έχουν προσδιοριστεί και διασφαλιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα μέσα από την επήρεια των νησιών μας.

 

Τα Δωδεκάνησα δεν είναι ο χώρος ανακοινώσεων μνημονίων και σκηνικό επικοινωνιακών εντυπώσεων, αλλά ένας τόπος αγώνων για Δημοκρατία και πρόοδο. Από την ακριτική αυτή γωνία της Ελλάδας, το μήνυμα που σήμερα εκπέμπεται είναι διαφορετικό: Είναι μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνων και ανατροπής του συστήματος που διαμορφώνει το πολιτικό τοπίο της εργασιακής ανασφάλειας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος των κεκτημένων των εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας.

Η Δωδεκάνησος είναι ιστορικά δεμένη με το όραμα, τις προσδοκίες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο και αυτό δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα. Για να σταθούμε όρθιοι ξανά. Με νέες δυνάμεις, με την καινοτομία σύμμαχο στον τουρισμό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μαζί με τη νησιωτική κοινωνία. Με επίκεντρο το στόχο μας για βιώσιμη και δίκαιη περιφερειακή ανάπτυξη».

 

Δημήτριος Γάκης

τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ