ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Γ. Νικητιάδη για την την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γ. Νικητιάδης προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

« Η επέτειος εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, μετά από πολλά χρόνια διαρκούς άνθησης του κλάδου, βρίσκει φέτος τον τουρισμό σε ολόκληρο τον πλανήτη σε πλήρη κατάρρευση.

Η οικονομία της χώρας μας εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, δέχεται εξαιτίας της πανδημίας, τεράστιο πλήγμα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, είναι σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το άμεσο μέλλον τους, ενώ ταυτοχρόνως χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ουσιαστικό στήριγμα από το κράτος. Η κυβέρνηση της Ν.Δ με τις παλινδρομικές πολιτικές που ακολούθησε σε σχέση με τον τουρισμό χωρίς κανένα πρόγραμμα και προσανατολισμό , δεν κατάφερε να στηρίξει έστω και μερικώς, τον τουρισμό μας.

Το Κίνημα Αλλαγής, από πολύ νωρίς είχε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό μας και για τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοïού. Ολοκληρωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις μας που κατατέθηκαν στη Βουλή, όπως το πρόγραμμα για τον εσωτερικό τουρισμό, αγνοήθηκαν πλήρως. Εμείς, συνεχίζουμε να ασκούμε μία εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση. Ακόμη και προσφάτως, αναφερθήκαμε στην ανάγκη να μην απαξιωθεί ο τουρισμός μας, ενόψει των χρημάτων που θα έρθουν στη χώρα από το ταμείο ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να καταλαβαίνει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, περί άλλων τυρβάζει.

 

Το ΚΙΝΑΛ, θα παραμείνει πιστό, στην πολιτική του για την ανάκαμψη του τουρισμού μας. Θα παραμείνει δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους του τουρισμού, και στις επιχειρήσεις που βλέπουν αβέβαιο το μέλλον τους. Για εμάς ο τουρισμός της χώρας, θα αποτελεί πάντα απόλυτη προτεραιότητα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ