Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημιουργούνται πέντε νέες κλίνες στη μονάδα covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Με απόφαση που υπέγραψε  ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Βασίλης Στασινόπουλος θα δημιουργηθούν πέντε (5) νέες κλίνες στη μονάδα covid-19 .

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η προσθήκη στην υπάρχουσα μονάδα covid-19 και η διαμόρφωση του χώρου όπου στεγάζεται το εξωτερικό Ιατρείο ΩΡΛ και ο χώρος μπροστά από αυτό, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο (2) επιπλέον δωμάτια νοσηλείας και απομόνωσης με πέντε(5) κλίνες για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε ότι με σχετική απόφαση, πριν 10 μήνες στις 14 Απριλίου 2020, είχε δημιουργηθεί η μονάδα covid-19 και λειτουργούν δωμάτια νοσηλείας και απομόνωσης με δέκα (10) κλίνες σε χώρους όπου στεγάζονταν τα εξωτερικά Ιατρεία Καρδιολογικού ,Παιδιατρικού, Πνευμονολογικού, Ορθοπεδικού. Από τις 10 κλίνες οι τέσσερις είναι πλήρως εξοπλισμένες για να λειτουργήσουν ως κλίνες ΜΑΦ

Λόγω της αύξησης του αριθμού κρουσμάτων στην Κάλυμνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι 10 κλίνες δεν επαρκούσαν για την νοσηλεία ασθενών με covid-19 και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση τους κατά πέντε(5)

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει κατά υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο από το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που την στελεχώνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο σύνολο τους σχεδόν οι ασθενείς με covid-19 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην μονάδα του Νοσοκομείου Καλύμνου έτυχαν πλήρους περίθαλψης και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί μόνο μία διακομιδή ασθενούς.

#pressgreece

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ