ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση… κόντρα στον Τσιόδρα για τα σχολεία! Κυριαρχία Μητσοτάκη και… ξόρκισμα των εκλογών

Αντίθετοι στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τι πιστεύουν για τις εκλογές.

Αντίθετοι στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων εμφανίζονται οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star. Συγκεκριμένα το 66,8% διαφωνεί με την λειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου.  Αντίθετα είναι υπέρ του ανοίγματος των Γυμνασίων και λυκείων της χώρας σε ποσοστό 57%.

Στο πολιτικό σκέλος η Νέα Δημοκρατία έχει μια μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει τις 20 μονάδες και συγκεκριμένα φτάνει το 19,7%. Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση η ΝΈΑ Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3% ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στο ερώτημα για το πότε θέλουν εκλογές οι ερωτώμενοι είναι σαφείς και με ποσοστό που ακουμπά το 60% ζητούν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Σε ερώτηση πάντως για το πότε εκτιμούν εκλογές αυτό το ποσοστό πέφτει στο 32%, ενώ ένα 26% εκτιμά πως θα γίνουν άμεσα ή τον Σεπτέμβριο.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την αντιμετωπίση της πανδημίας του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 70,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,6%. Τρίτη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και στη συνέχεια οι Δημήτρης Κουτσούμπας (14,8%),  Κυριάκος Βελόπουλος (14,1%) και Γιάννης Βαρουφάκης (10,8%).

Δημοφιλέστερος υπουργός ο Κικίλιας

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος έρχεται ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας με 63,7% και ακολουθεί ο   υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 57,2%. Ακολουθούν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (57%), ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας (55,6%) ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (47,5%) και τέλος ο υπ. Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης με 45,6%).

Aπό newsit.gr


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ