ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Πρωτοφανή ποσοστά «χτυπάει» ο Τσιόδρας – 9/10 δεν θα πάνε Εκκλησία

 

Καθολική είναι η αποδοχή του ελληνικού λαού στον Σωτήρη Τσιόδρα όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση. Τεράστιο είναι και το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει στις 23,3 μονάδες. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας MARC για λογαριασμό του ALPHA η δημοτικότητα του Σωτήρη Τσιόδρα αγγίζει το 94,6%, ενώ οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν μόλις το 3,7%. Θετικότατη είναι η άποψη και για τον Νίκο Χαρδαλιά με το ποσοστό να φτάνει το 84,3%.

Οσον αφορά στη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,3% καθώς το 43,6%  θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, έναντι ενός ποσοστού 20,3% που υποστήριζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 63,1%, έναντι 19,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του. Μόλις 3% τονίζει ότι παρά τις απαγορεύσεις θα πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση.

Αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, το 91,6% πολιτών απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι και μόνο το 6% θα έχει στο σπίτι με συγγενείς.

Αναγκαία τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό, το 80,4% απαντά πως ήταν αναγκαία, το 10,5% πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα και το 8,7% πως είναι υπερβολικά.

Το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έλαβε η κυβέρνηση, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά, και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Επίσης το 66,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σχετικά με τον κορονοϊό σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την βλέπει ποτέ.

Σχετικά με την καραντίνα το 36,8% απάντησε πως με τον εγκλεισμό ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες και  το 46,6% απαντά πως δεν άλλαξε η ζωή του.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ALPHA κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ