ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Τσιόδρα ”δαγκωτό” – 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τα όσα λέει

 

Η Ελλάδα έχει μπει στην εποχή του κορονοϊού και μια πρώτη δημοσκόπηση δείχνει την τάση των πολιτών απέναντι στην πανδημία που απειλεί τον πλανήτη.

 

Η δημοσκόπηση για τον κορονοϊό έγινε από την εταιρία Alco για λογαριασμό του σταθμού Open και πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 25 Μαρτίου μέχρι και χθες.

Όπως προκύπτει καθολική είναι η εμπιστοσύνη των Ελληνων πολιτών στο πρόσωπο του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση του είναι έγκυρη και επαρκής. Πολύ απλά αυτό σημαίνει πως 9/10 πολίτες εμπιστεύονται τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα κατά την καθημερινή του ενημέρωση.

Από εκεί και πέρα το 44,5% θεωρεί πως η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Μόλις το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

Tο 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έλαβε η κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και κάποια πιθανή επέκταση τους.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα έγκαιρα και είναι ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη  και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την άλλη πιστεύουν ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ