ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικά σχολεία: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα – Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Δημοτικά σχολεία: Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η εισήγηση της επιτροπής είναι να κλείσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο (14/11) θα γίνουν τελικά θα οι ανακοινώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της χώρας που παραμένουν ανοιχτά.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονταν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ωστόσο η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί και έτσι ελήφθη η απόφαση οι ανακοινώσεις να γίνουν το Σάββατο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, νηπιαγωγεία) σε όλη την Ελλάδα, ενώ «λουκέτο» αναμένεται να μπει και στους παιδικούς σταθμούς.

Στα «χέρια» του Μητσοτάκη η απόφαση

Με δεδομένη την εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση για δραστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις οι οποίες και θα ανακοινωθούν στην συνέχεια από υπουργό παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ