ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δίοδος: Πρόσκληση σε διαδικτυακή δράση με θέμα: «Δημιουργώντας συλλογική μνήμη»

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Ζούμε στιγμές ιστορικές, πρωτόγνωρες, στιγμές που θα δοκιμάσουν την αλληλεγγύη μας, την υπευθυνότητά μας, τις αντοχές και τα αποθέματά μας.

Ως Κέντρο Πρόληψης, αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις που δημιουργεί στα άτομα και τις ομάδες, η διακύβευση του αγαθού της υγείας, η απομόνωση και ο αυτοπεριορισμός, αλλά και η φροντίδα σε οικεία πρόσωπα που χρήζουν βοηθείας.

Η καταγραφή ημερολογίου αποθεμάτων θα μπορούσε να είναι ένα εργαλείο που ενεργοποιεί δυνάμεις, ενεργοποιεί την εμπιστοσύνη στον εαυτό, ενεργοποιεί τα στοιχεία τα οποία έχουν οι άνθρωποι, αλλά ίσως δεν έχουν επίγνωση ότι τα έχουν.

Με γνώμονα τα παραπάνω δεδομένα και με το σκεπτικό να μειώσουμε όσο είναι εφικτό το αίσθημα της μοναξιάς και της αδυναμίας, προτείνουμε στα μέλη των ομάδων μας, τους φίλους, τους συνεργάτες του Κέντρου Πρόληψης, αλλά και σε όποιον/α επιθυμεί, να μας στείλει τις σκέψεις του/της, με τη μορφή ημερολόγιου , μικρά βίντεο, ή κάποια φωτογραφία, με στόχο να δημιουργηθεί τελικά ένα συλλογικό αρχείο μνήμης και αποθεμάτων.

Τέλος, επειδή θεωρούμε ότι η συλλογική μνήμη είναι ένα ισχυρό εργαλείο αφύπνισης, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, ένα υλικό διαθέσιμο για όλους/ες , όπου θα μπορούν τα μέλη της κοινότητας, όταν όλα θα έχουν περάσει, να αναστοχαστούν, με τη μορφή συλλογικής έκθεσης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να στέλνουν το υλικό αυτό με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/diodos.rhodes/ επιλέγοντας το messenger της «Διόδου» (Κέντρο Πρόληψης Δίοδος) και την άδεια τους ή όχι να δημοσιοποιηθεί και στο μέηλ Diod187@otenet.gr

Καλή δύναμη σε όλους και καλή διαδικτυακή αντάμωση.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ