ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διοικητής Π.Υ Ρόδου: «Μια απλή φωτιά σε δέκα λεπτά έγινε πυρκαγιά»

«Μια απλή φωτιά μέσα σε δέκα λεπτά έγινε μια επικίνδυνη πυρκαγιά» ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νικήτας Βενιός μιλώντας σήμερα στην ΕΡ Ν. Αιγαίου για τη χθεσινή πυρκαγιά σε μια δασική περιοχή, κοντά το χωριό Θεολόγος και δίπλα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων που έκαψε σε λίγη ώρα 70 στρέμματα δάσους.

«Η φωτιά ήταν επικίνδυνη γιατί ξαπλώθηκε γρήγορα στο δάσος λόγω του αέρα αλλά και της ξηρασίας» τόνισε και μάλιστα κάλεσε εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα που τελικά δεν χρειάστηκαν.

«Όταν είδα πως έτρεχε η φωτιά ζήτησα δυο καναντέρ και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο. Ευτυχώς ο καλός συντονισμός με την περιφέρεια και το δήμο καθώς και τους εθελοντές καταφέραμε να ελέγξουμε τη φωτιά πριν έρθουν τα εναέρια μέσα» δήλωσε.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του ελικοπτέρου που σταθμεύει στο αεροδρόμιο των Μαριτσών που από την πρώτη στιγμή της φωτιάς ανέλαβε δράση.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα που θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό και με την ανομβρία μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες πυρκαγιάς στη Ρόδο.

ertnews.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ