ΔΙΕΘΝΗ

Διώρυγα Σουέζ: Ξεκίνησε η κυκλοφορία των πλοίων

A man waves an Egyptian flag as ship Ever Given, one of the world's largest container ships, is seen after it was fully floated in Suez Canal, Egypt March 29, 2021. Suez Canal Authority/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Ξεκίνησε στις 20.00 ώρα Ελλάδας χθές η διαδικασία απόπλου των τουλάχιστον 400 πλοίων που βρίσκονται στη Διώρυγα του Σουέζ.

Το άνοιγμα της Διώρυγας του Σουέζ είναι τεράστιας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο καθώς κάθε ημέρα που ήταν κλειστή κόστιζε τα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

«Γίναμε μάρτυρες της απίστευτης προσπάθειας που κατέβαλαν οι Αιγύπτιοι και οι εταίροι τους, Ολλανδοί, Ιάπωνες και άλλοι, για να ανοίξει η διώρυγα» ανέφερε το CNN.

Το σκάφος μήκους 400 μέτρων κατευθύνεται βόρεια σε μια τεχνητή λίμνη μέσα στη διώρυγα, όπου θα ελεγχθεί για ζημιές. Παράλληλα, συνεργεία θα ελέγξουν την κατάσταση της διώρυγας καθώς για να απεγκλωβιστεί το πλοίο χρειάστηκε να μετατοπιστούν περίπου 30 χιλιάδες κυβικά μέτρα άμμου.

«Πρέπει να γίνει επιθεώρηση στο σημείο του καναλιού που είχε προσαράξει το πλοίο γιατί έχουν και συμβατικές υποχρεώσεις. Υπήρχαν βυθοκόροι εκεί που εργάζονταν 3-4 ημέρες. Αν κάποιο από τα σημεία που υποτίιθεται ότι είχαν ένα συγκεκριμένο βύθισμα, έχουν τώρα λιγότερο, θα προσαράξουν και άλλα πλοία» δήλωσε ο Νικόλαος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος Five Oceans Salvage

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ