ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο-ντοκουμέντο από σημείο που πέρασαν οι δράστες, σύμφωνα με μάρτυρες (vid)

Το κουβάρι της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές αρχές. Σήμερα (11/4) στις 15:00 η κηδεία του.   

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχουν μπει τα βίντεο από κάμερες και κινητά, που μπορεί να ρίξουν φως στις έρευνες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, οι κάμερες ασφαλείας, είναι το βασικό όπλο στην φαρέτρα των Αρχών, ώστε να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προβλήθηκαν κάποια καρέ, από βίντεο που είναι ενδεικτικό του οπτικού υλικού και τα έχει στα χέρια του το τμήμα ανθρωποκτονιών.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο Star, πρόκειται για βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερα ασφαλείας, πάνω στην λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, δηλαδή ο δρόμος όπου σύμφωνα με μάρτυρα, είναι αυτός που ξέφυγαν οι δολοφόνοι.

Όλη η Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και η οδός Αγίου Δημητρίου, είναι ο δρόμος που οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έστριψαν αριστερά κατευθυνόμενοι προς το Καλαμάκι.

Πρόκειται για υλικό από δεκάδες κάμερες ασφαλείας αλλά και από σπίτια στην οδό Μουλόπουλου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, φαίνεται εκείνη την στιγμή να περνούν οι άντρες της ΔΙΑΣ, αλλά είναι κατά πάσα πιθανότητα το σημείο, από το οποίο έχουν περάσει λίγο νωρίτερα οι δράστες.

«Το συγκεκριμένο καρέ, των δραστών, δεν το έχουμε εμείς και δεν πρέπει να το έχουμε, πρέπει να το έχει η αστυνομία, για να συνεχίσει της έρευνες. Είναι, λοιπόν, ο δρόμος από τον οποίο φέρονται να πέρασαν οι δράστες, αμέσως μετά που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβαζ. Λίγα λεπτά μετά βλέπουμε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star.

«Είδα τον εκτελεστή του Γιώργου Καραϊβάζ»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός υπαλλήλου του δήμου ο οποίος φέρεται να είδε την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως ανέφερε στο Star, βρισκόταν ελάχιστα μέτρα μακριά και είδε τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Φέρεται επίσης να ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε πρώτος την αστυνομία.

«Ακούσαμε έναν ήχο όπως κάνει η εξάτμιση όταν σκάει και καταλάβαμε ότι ήταν πυροβολισμός.Σηκώθηκα, έκανα δύο βήματα για να δω τι συμβαίνει και από πού έρχεται ο ήχος. Βλέπω έναν άνθρωπο να πέφτει με το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο. Αυτό που είδα ήταν ο εκτελεστής από πάνω. Χακί φορούσε. Το όπλο ήταν παρατεταμένο και στην άκρη του είχε έναν εξάρτημα σαν σιγαστήρα. Συνέχιζε να ρίχνει από πάνω στο θύμα», περιγράφει στην κάμερα του Star o αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο εκτελεστής είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του»

«Φορούσε κουκούλα με χοντρή πλέξη full face. Δε φαινόταν τίποτα. Είδα ότι φορούσε μπότες και γάντια. Μετά ανέβηκε στο σκουτεράκι και έφυγαν με κατεύθυνση προς την Γεωργίου Παπανδρέου», προσθέτει.

«Ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ήρεμος»

«Μου έκανε εντύπωση που ο εκτελεστής ήταν πολύ άνετος και ήρεμος. Σαν να έκανε κάτι καθημερινό. Με τον άλλον δεν μίλησαν καθόλου», τονίζει μεταξύ άλλων ο αυτόπτης μάρτυρας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ