ΔΙΑΦΟΡΑ

Δωρεάν ίντερνετ για τις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης! Δείτε την αναλυτική λίστα

A student takes classes online with his companions using the Zoom APP at home during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in El Masnou, north of Barcelona, Spain April 2, 2020. REUTERS/ Albert Gea
 

Πρόσβαση στο ίντερνετ χωρίς χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες θα υπάρχει σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Αυτό έχει εξασφαλίσει, η συνεργασία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές γίνεται μέσω ίντερνετ που διατίθεται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στον μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

www.sch.gr

eclass.sch.gr

blogs.sch.gr

lessons.sch.gr

mmpres.sch.gr

sso.sch.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ