ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

DRV: Ισχυρή ζήτηση των Γερμανών για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες καταγράφει για το φθινόπωρο η γερμανική ένωση τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, βάσει της ανάλυσης δεδομένων από την εταιρία ερευνών αγοράς TDA. Επιπλέον, οι προορισμοί για τη μετάβαση στους οποίους χρησιμοποιείται αυτοκίνητο συνεχίζουν να αποτελούν τάση για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με την DRV, εν όψει των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου με διάρκεια μιας ή δύο εβδομάδων, οι οποίες ανάλογα με το κρατίδιο πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, πολλές μεσογειακές χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία, επεκτείνουν τη σεζόν τους ώστε τα ξενοδοχεία και τα resort να παραμείνουν ανοικτά για μεγαλύτερη χρονική περίοδο από το συνηθισμένο.

Πέρα από το κλασικό πακέτο διακοπών σε παραθαλάσσιους προορισμούς, υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν επίσης περιοχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.

Περί το 30% των πωλήσεων που αντιστοιχούν σε κρατήσεις που έγιναν σε τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικά portal, προέρχεται από πακέτα διακοπών, σύμφωνα με στοιχεία από την έρευνα Travel Data + Analytics (TDA) που έγινε για λογαριασμό της DRV. Οι κρουαζιέρες θαλάσσης και ποταμού είναι επίσης πολύ δημοφιλείς τις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ταξιδιωτική βιομηχανία της Γερμανίας, η πλειονότητα των Γερμανών ταξιδιωτών που προτιμούν τον οργανωμένο τουρισμό για το φθινόπωρο, επιλέγουν ευέλικτες πολιτικές αλλαγής κράτησης και ακύρωσης οι οποίες είτε περιλαμβάνονται στα πακέτα είτε γίνεται κράτησή τους ξεχωριστά.

Επίσης, η τάση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής η οποία παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, συνεχίζεται και για τις φθινοπωρινές διακοπές, με μέσο διάστημα μεταξύ κράτησης και αναχώρησης για το ταξίδι τις 4-6 εβδομάδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη μικρότερο. Μάλιστα, το 60% των διακοπών για τις οποίες έκαναν κράτηση οι Γερμανοί μέσω τουρ οπερείτορ, τουριστικών γραφείων και online τουριστικών γραφείων κατά τις πρώτες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, αφορούσαν αναχωρήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ