ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δύο επιπλέον ελικόπτερα, 10 δασοκομάντος και 6 πυροσβεστικά εκτάκτως σήμερα στη Ρόδο – Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά

Στην κατηγορία 4 βρίσκονται σήμερα τα Δωδεκάνησα, στον χάρτη πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών στο νομό μας, όπως επίσης και στα νησιά Σάμο και Ικαρία, που βρίσκονται επίσης στο “πορτοκαλί” χρώμα του χάρτη.

Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Γιάννη Μηνατσή, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου επισήμανε ότι σήμερα στη Ρόδο ήρθαν εκτάκτως δύο επιπλέον ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης, 10 δασοκομάντος, 6 οχήματα οχήματα που ήρθαν με το πλοίο και 18 άτομα πλήρωμα των πυροσβεστικών και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, για περαιτέρω ενίσχυση στην προφύλαξη του νησιού, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, και τον συντονισμό των δυνάμεων.

Ο κ. Ευστρατίου συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιρικές συνθήκες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. “Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”, τόνισε σχετικά.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία στο νομό μας, σημείωσε ότι φέτος το καλοκαίρι υπάρχει ο καλύτερος συντονισμός από κάθε άλλη χρονιά στη χώρα, όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ