ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς σημειώθηκαν στον Έβρο

 

Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από περίπολα των Τούρκων στον Έβρο καταγράφηκαν χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη.

Το πρώτο περιστατικό σύμφωνα με την Καθημερινή σημειώθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια όταν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους, ενώ σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε νέο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό, με πρωταγωνιστές Τούρκους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ στον αέρα, κατά τη διάρκεια περιπολίας με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή

αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Πηγή: Καθημερινή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ