ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δύο στο εδώλιο για έλλειμμα ύψους 220.000 ευρώ σε στρατιωτική μονάδα στην Κω

 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων θα καθίσουν 42χρονος και 36χρονος, κατηγορούμενοι για το έλλειμμα ύψους 220.000 ευρώ που εντοπίστηκε πριν από έξι χρόνια σε στρατιωτική μονάδα της Κω.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2014 και για την οποία είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην οποία αναφέρονταν ότι «στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ στη νήσο Κω, ύστερα από έλεγχο στο Κεντρικό Ταμείο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα.

Για το συμβάν διενεργήθηκε έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.
Το έλλειμμα υπολογίζεται σε 200 χιλιάδες και σύμφωνα με πληροφορίες, από το νησί ο υπεύθυνος του ταμείου έλειπε με άδεια.

Μόλις επέστρεψε (την προηγούμενη ημέρα) διαπίστωσε ότι έλειπε από το ταμείο το ποσό των 200 χιλιάδων. Για την υπόθεση έγινε έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. Ύποπτος ήδη έχει εντοπιστεί» ανέφερε η ανακοίνωση.

Πράγματι από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα των 220.000 ευρώ φέρονται να είναι ο 42χρονος στρατιωτικός που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη μονάδα και ο 36χρονος φίλος του πρώην στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 42χρονο: πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία άνω των 150.000 ευρώ, αλλά και απάτη σε βάρος του Δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ, ενώ ο 36χρονος κατηγορείται για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Στη συνέχεια, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να λογοδοτήσουν για τις παραπάνω κατηγορίες.

Η δίκη θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2020, ενώ οι δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και ο 36χρονος επιπλέον κατέβαλε και εγγύηση ποσού 3000 ευρώ. kostoday.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ