ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δύο Τούρκοι διακινητές, 9 μετανάστες και ένας 66χρονος που τους μετέφερε με ΙΧ συνελήφθησαν μετά την “απόβαση” στις Φάνες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την χθεσινή “απόβαση” στην παραλία των Φανών, των μεταναστών που έφθασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια με πολυτελές σκάφος.

Συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι διακινητές ηλικίας 20 και 23 ετών, 9 μετανάστες και ένας 66χρονος ο οποίος μετέφερε τους 5 εξ αυτών σε πολεοδομικό συγκρότημα με αυτοκίνητο το οποίο και φαίνεται στις φωτογραφίες, για παράνομη διευκόλυνση μεταφοράς τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη προσαραγμένου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΝΩΝ” βορειοδυτικά της Ρόδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δυο οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το σκάφος επί του οποίου επέβαιναν οι δυο αλλοδαποί διακινητές, Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 20 και 23 ετών. Στη συνέχεια, μετά από έρευνες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω περιοχή εντοπίστηκαν τέσσερις  αλλοδαποί.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει σε πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου, ακόμη πέντε αλλοδαπούς.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 20χρονο και τον 23χρονο ως διακινητές και οι πέντε εξ’ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την παραλία στη πόλη της Ρόδου αναγνώρισαν τον 66χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα, τρεις  συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.320,00€.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ