ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για Παππά παρά την “κάλυψη” Τσίπρα – Τι αναφέρουν στελέχη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάλυψε με τις δηλώσεις του  τον Νίκο Παππά για την ιστορία με τον επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή, ωστόσο η αλήθεια είναι, ότι το θέμα αυτό θα δημιουργήσει εσωκομματικούς τριγμούς  που θα έχουν επίδραση και στον Αλέξη Τσίπρα .

Την συγκεκριμένη στιγμή που βάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο ίδιος ο πρόεδρος του, κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει ευθέως το θέμα Παππά. Κανείς δεν πρόκειται να ψέξει ανοικτά τον πρώην υπουργό Επικρατείας, ακόμα και αν σε ιδιωτικές συζητήσεις κάποια στελέχη, αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποιες υποθέσεις δεν τις διαχειρίστηκε σωστά ο πρώην υπουργός.

Προβληματισμός Τσίπρα, κριτική και στο βάθος… συνέδριο

Καθώς ωστόσο το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εσωκομματικές διαδικασίες εν όψη του συνεδρίου η αμετροέπεια του πρώην υπουργού αναμένεται να απασχολήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα θέματα άλλωστε για τα οποία δέχεται κριτική ο Νίκος Παππάς ήταν ότι αντιμετώπιζε τα πράγματα και τους ανθρώπους με μία δόση επιπολαιότητας που δεν άρμοζαν ούτε στην θέση του, ούτε στην ιδεολογική προσέγγιση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία.

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι άνοιξε πολύ γρήγορα την “περπατησιά” του στα πολιτικά δρώμενα αγνοώντας βασικούς κανόνες αυτής της διαδικασίας.

Μόνο που την συγκεκριμένη στιγμή οι πράξεις και τα λεγόμενα του ακουμπούν και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς οι συζητήσεις έγιναν όταν βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου στην θέση του υπουργού Επικρατείας.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς δεν έχει χαροποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό και γι αυτό ο πρώην στενός του συνεργάτης έσπευσε να τον βγάλει από το κάδρο λέγοντας ότι οι συζητήσεις με τον Μιωνή δεν ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση στο αίτημα διαγραφής της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ  απάντησε στην ΝΔ που ζητούσε την διαγραφή Παππά λέγοντας ότι  «αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει» Με αυτό τον τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί  γύρω από αυτή την ιστορία.

Παράλληλα απάντησε και στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί παρακράτους «Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.»


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ