ΔΙΑΦΟΡΑ

Δυστυχώς: Οριστική «ταφόπλακα» για το Πάσχα στο χωριό

Όσοι το ονειρεύονταν ας μην το σκέφτονται άλλο…

Οριστική «ταφόπλακα» μπαίνει για το Πάσχα στο χωριό, το οποίο σίγουρα δε θα βρίσκεται στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τρόπο που εξαπλώνεται ο κορωνοϊός.

Το στίγμα για αυτή την αμετάκλητη απόφαση έδωσε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως δεν μπορούμε να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτά.

Κορωνοϊός: Τέλος στα σενάρια για Πάσχα στο χωριό – Οι εξηγήσεις Μόσιαλου

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μία σαφή απόφαση. Μέχρι να πάρει την απόφαση καλό είναι να μην υπάρχουν διφορούμενα μηνύματα που να εκπέμπονται από τη μεριά του κυβερνητικού επιτελείου» ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι «δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο».

Ο καθηγητής ανέφερε ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί καθώς και όσο περνάει ο καιρός τόσο κερδίζουμε σην άμυνα της χώρας μας και συμπλήρωσε ότι «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Μια μικρή υπομονή χρειάζεται αυτή τη στιγμή, για να πάμε στα χωριά όταν το επιτρέψει η άμυνα της χώρας, αυτό δεν θα είναι πολύ μακριά, σε λίγες εβδομάδες» τόνισε και συμπλήρωσε πως «οι μεγάλες μετακινήσεις δεν θα ήταν ένα εύλογο μέτρο, έχει εμβολιαστεί το 25% του πληθυσμού με μα δόση τουλάχιστον και δεν υπάρχει επαρκής ανοσία για όλους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ