ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ε.Κ.Ρ: “Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην κρίση αυτή”

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 06/05/2020 η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. και ασχολήθηκε με τα σοβαρά θέματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους από την κρίση. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα έκανε λεπτομερή ενημέρωση για τις ενέργειες της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την αρχή της κρίσης έως σήμερα και ανέπτυξε προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Κύριο μέλημα της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ. είναι να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις ώστε σε πρώτη φάση να εξασφαλιστεί η εργασία των συναδέλφων με πλήρη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργασιακής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που αυτό είναι ανέφικτο ζητούμε:

1) Επίδομα ανεργίας στο ύψος του μισθού που θα λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος, εάν δούλευε κανονικά και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

2) Εξασφάλιση του δικαιώματος επαναπρόσληψης για την επόμενη σεζόν.

3) Να μην υπάρξει για το 2020 ποσοστό μετακινούμενων μαθητών από άλλες χώρες ώστε να εξασφαλισθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό η απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Επιπλέον ζητούμε:

-Για όσους εργαζόμενους καταφέρουν να εργασθούν φέτος να μην υπάρχει όριο ή βάση για

την ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας.

-Κατάργηση των απολύσεων

-Πάγωμα δανείων πλειστηριασμών.

-Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και την περίοδο αυτή πλήττονται.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ ύστερα από εισήγηση του Προέδρου στηρίζει ομόφωνα το αίτημα των εργαζομένων της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ και της Διοίκησής της για άμεση χρηματοδότηση από το Δήμο Ρόδου ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της και την προσφορά της την κοινωνία.

Εξακολουθούμε να στηρίζουμε όλα τα αιτήματα που έχουμε αποστείλει στην Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.

Το Ε.Κ.Ρ είναι σε στενή επαφή με τα σωματεία-μέλη του και θα συνεχίσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται ώστε να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του στην κρίση αυτή. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν με αφορμή την κρίση.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ