ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Έχετε καταναλώσει ουσίες ή αλκοόλ; Ναρκωτικά!» – Ένταση με τον κατηγορούμενο Μ.Κ στη δίκη Τοπαλούδη

 

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του μόνος του ζήτησε ο κατηγορούμενος Μ.Κ. από τη Ρόδο, αρνούμενος την υπεράσπιση του κ. Μαντά, κατά την τέταρτη ημέρα της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

Πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Μ.Κ. ζήτησε να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος του «όπως πρέπει» και έχει αποδείξεις (για την αθωότητά του) που δεν τις δίνει. Απευθυνόμενος στον κ. Μαντά του είπε χαρακτηριστικά «να υπερασπιστείς τον Α.Λ.». «Εγώ δεν είμαι βιαστής ούτε δολοφόνος, τα έκανε όλα μόνος του (ο Α.Λ.) τη βίασε, τη χτύπησε, την έκανε μπάνιο κι εγώ του έλεγα σταμάτα. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα και έκλαψα για την πάρτη της» είπε μεταξύ άλλων ο Μ.Κ. Μάλιστα αρνήθηκε να μιλήσει στη γιαγιά και τον πατριό του, φωνάζοντας και στους δύο να φύγουν και ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του.

«Ο κ. Μαντάς δε με εκπροσωπεί, ο κ. Λυκουρέζος δε με εκπροσωπεί, θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου μόνος μου» είπε ο Μ.Κ κατά την είσοδο της Έδρας, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του δικαστηρίου. 

«Βγάλανε λεφτά και θέλουν να με βάλουν μέσα να σαπίσω στη φυλακή. Λένε ψέματα για μένα» είπε και ερωτηθείς από την πρόεδρο για την κατάστασή του είπε ότι «έχει καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες».

Πρ.: Σε τι κατάσταση είστε τώρα; Πώς νιώθετε;

Μ.Κ.: Σούπερ.

Πρ. Έχετε καταναλώσει ουσίες ή αλκοόλ;

Μ.Κ.: Ναρκωτικά.

Πρ.: Πού τα βρήκατε;

Μ.Κ.: Μαγικά..

Η Πρόεδρος ανάγνωσε το έγγραφο του ψυχιάτρου για την απουσία του κατά την προήγουμενη δικάσιμο, το οποίο έκανε λόγο για «καλή κριτική ικανότητα και πλήρη λειτουργικότητα» του κατηγορούμενου Μ.Κ ο οποίος υπέγραψε δήλωση μη παράστασης.

«Αυτό συμβαίνει από την προηγούμενη δικάσιμο, κατά την οποία δεν παρέστη. Έχουμε διαρκή απόρριψη» είπε ο κ. Μαντάς δεχόμενος λεκτική επίθεση και απειλές από τον Μ.Κ.

Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας ζητούσαν από τον κατηγορούμενο να ηρεμήσει και να μη διακόπτει τη διαδικασία και αφού κάτι τέτοιο δε συνέβη, ο Μ.Κ. απομακρύνθηκε από την αίθουσα και υπήρξε διακοπή για περίπου μία ώρα.

Πληροφορίες από reader.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ