ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»: Συγκλονίζει 17χρονος που δεν βλέπει την ώρα να εμβολιαστεί

Έστειλε το δικό του μήνυμα!

Μιλώντας στο ‘’Πρώτο Πρόγραμμα’’, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμα για τους εφήβους. Που αναμένεται την Πέμπτη και τα ραντεβού θα γίνονται με απαραίτητη τη γονική συναίνεση. Ο νεαρός συγκλονίζει για την κατάσταση που βλέπει αναφορικά με τη διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

“Θα το ήθελα πάρα πολύ να είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο. Το περιμένω αρκετούς μήνες”. Τόνισε σε συνέντευξή του ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Μετλάρης, που ανυπομονεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

“Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους νέους να διασωληνώνονται, να πηγαίνουν στις ΜΕΘ, να νοσούν. Κουράστηκα από το κλείσιμο κατά τους μήνες της καραντίνας. Θέλω να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσει ο κόσμος. Ωστε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο που μας ταλανίζει εδώ και τόσους μήνες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

Ο 17χρονος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιστημονική κοινότητα αναφερόμενος στην έγκριση για τους εμβολιασμούς των εφήβων. Σημειώνοντας πως “ως νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να δώσουμε το παράδειγμα. Η γενιά μας να είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πιο δημιουργική εποχή. Γιατί είμαστε το μέλλον της πατρίδας. Η Υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

Όπως έκανε γνωστό, αρκετοί συνομήλικοί του παραμένουν επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, ωστόσο ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

 

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

 

“Παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, ενημερώνονται και θέλουν να αλλάξει κάτι. Εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα. Θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ένα δυναμικό εμβολιαστικό κύμα, ώστε κι εμείς οι νέοι να προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται”.

“Μπορεί κάποιοι νέοι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν ή θα το περάσουν πιο ανώδυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται”, επισήμανε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ