ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έφυγα για να μην τον βρίσω»: Ξεμπρόστιασμα Φιλιππίδη από την προσωπική του βοηθό

Στην κάμερα του Πρωινού και τον Γρηγόρη Μπάκα μίλησε η Νίκη Βακάλη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη ως βοηθός του.

«Σε φίλες μου που θέλανε σε παραστάσεις του Φιλιππίδη, τους έλεγα να μην πάνε. Εγώ δεν είχα το πόστο μου, δεν ήμουν ηθοποιός να πω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ, να κάνω τη δουλίτσα μου, να του δώσω να πιστεύει ότι του δίνω αυτό που χρειάζεται, να κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Εγώ ήμουν όλη μέρα στα τηλέφωνα. Ντελίριο. Δεν θέλω τη ψυχή μου να την κάνω κουβάρι προκειμένου να… Αν είχα καταλάβει κάτι; Ποιος έπεσε από τα σύννεφα τώρα; Μη γελιόμαστε.

Εγώ που είμαι άσχετη -σε σχέση με άλλους στον χώρο- καταλάβαινα. Ξέρει το ένστικτό σου, ότι κάποιος που έρχεσαι σε συνδιαλλαγή μαζί του, δεν σου κάνει καλό. Γυρνάς σπίτι και είσαι άρρωστος ρε παιδί μου. Δεν ήθελα άλλο. Έγινε κάτι λεκτικό και γύρισα σπίτι μου και δεν έβρισκα από πού να πιαστώ για να ξυπνήσω να πάω αύριο στη δουλειά. Και αφού δεν το βρήκα αυτό, δεν ξαναπήγα στη δουλειά. Πιστεύω σε όλα όσα έρχονται στη ζωή μου. Και αυτά που με πονάνε και αυτά που με πληγώνουν και αυτά που με τρομάζουν, ακόμα κι αυτά ξέρω ότι έρχονται για κάποιο λόγο. Αν εγώ το παίζω ντίβα, θα το βρω μπροστά μου.

Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ή ότι θα τον βρίσω μπροστά σε συναδέλφους και δεν θέλω, γιατί πιο πολύ από όλους τον εαυτό μου φοβάμαι. Οπότε είπα ‘δεν θες να μιλήσεις μπροστά στους άλλους; Σήκω φύγε Νικάκι μου!’. Να πάρω χάπια για να πάω στο θέατρο; Δε θέλω! Κι αν με έβριζε μετά και έλεγε σε όλους ‘τη Βακάλη μην την πάρετε;’. Η γνώμη του μετράει, γιατί μια ζωή βγαίνει στη σκηνή και όλος ο λαός τον χειροκροτεί. Δεν είχε μόνο εξουσία, ιδεολογική και εμπειρική. Εμείς τα κάνουμε τα τέρατα», είπε η Νίκη Βακάλη.

«Όλοι μία αρρώστια την αντιλαμβανόμασταν, η οποία ήταν σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικό. Δεν υπήρχε κάποια νύξη τόσο σοβαρή. Τι άποψη να βγάλω; Δεν τα ήξερα όλα αυτά που βγήκαν. Σαν καθηγητή δεν τον φοβόμουν. Ένιωθα πως είναι λίγο too much η ενέργειά του, αλλά όχι ότι δεν έμαθα πράγματα από αυτόν», παραδέχτηκε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ