ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έχτιζε την εικόνα του τέλειου – Πώς ο Μπάμπης «ξεγέλασε» τα ψυχομετρικά τεστ

Αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα!

Στη φυλακή βρίσκεται για μια και πλέον εβδομάδα ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την ομολογία του ότι αυτός δολοφόνησε την 20χρονη συζυγό του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Από εκείνη τη στιγμή πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει αναφορικά με τον χαρακτήρα του 33χρονου πιλότου, που ενώ παρουσιαζόταν ως ο «ιδανικός άντρας» η εικόνα του κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Μάλιστα, πολλοί επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να σκιαγραφήσουν το προφίλ του συζυγοκτόνου, με τους περισσότερους να τον χαρακτηρίζουν -μεταξύ άλλων- «νάρκισσο και αντικοινωνικό».

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι το κατά πόσο τα ψυχομετρικά τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι πιλότοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν ανιχνεύσει αυτά τα στοιχεία στην προσωπικότητα του πιλότου και πιθανώς να είχαν αποτρέψει το έγκλημα.

 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έχτιζε την εικόνα του τέλειου

 

Πώς «ξεγέλασε» ψυχομετρικά τεστ

«Δεν θα μπορούσε να το πιάσει κανένας ψυχίατρος αυτό. Γιατί όταν είναι καλοβαλμένος, καλοντυμένος, μιλάει έξυπνα, μιλάει όμορφα και αγαπάει τον εαυτό του, δεν πρόκειται να κάνει κακό στον επιβάτη του» δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο MEGA o Ιωάννης Ασλανίδης, οφθαλμίατρος και αερογιατρός.

Από τα όσα λέει λοιπόν ένας εκ των διαπιστευμένων αερογιατρών της πολιτικής αεροπορίας, γίνεται ξεκάθαρο πως τα ετήσια ψυχομετρικά τεστ, που κάνουν οι πιλότοι, δεν θα μπορούσαν να «πιάσουν» τον 33χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο των Γλυκών Νερών.

«Είναι κάποιοι άνθρωποι που φαίνονται καθαρά ότι έχουν πρόβλημα ή άλλαξε η συμπεριφορά τους βλέπε πιλότο German Wings και από την άλλη έχουμε τον δικό μας πιλότο που πιστεύω ότι κανένα ψυχομετρικό τεστ μπορούσε να πιάσει το ίχνος της προσωπικότητας που λέγεται κακοήθης νάρκισσος» προσθέτει ο γιατρός.

Όλοι οι πιλότοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ψυχομετρικά τεστ κάθε χρόνο ενώ όσοι είναι άνω των 40 ετών πρέπει να επισκέπτονται τον αερογιατρό τους κάθε 6 μήνες.

 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έχτιζε την εικόνα του τέλειου

 

«Έχουμε πιλότους που τους βλέπουμε μια 15ετία και ξέρουμε ότι πλέον και τα οικογενειακά τους, και τους προβληματισμούς τους και το στρες τους» σημείωσε ο γιατρός.

Το μεγάλο πρόβλημα, που εντοπίζουν οι γιατροί της αεροπορίας, είναι ότι οι ιπτάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν κάθε χρόνο στον ίδιο γιατρό με αποτέλεσμα, να μπορούν εύκολα να κρυφτούν από τον κάθε καινούριο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ