ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ελαφρυντικά προσπαθεί να κερδίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Πληροφορίες ότι ελέγχονται οι αστυνομικοί που κατέθεσαν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προκλητικός και κυνικός εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν.

Μάλιστα, άνοιξε διάλογο με τους μάρτυρες, προσπαθώντας να δείξει πόσο αγαπούσε τη αδικοχαμένη κοπέλα. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, και Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παγίδευσε την κοινή γνώμη»

«Μιλάμε για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Μετά από μία υποκριτική στάση του κατηγορούμενου, καθηλώθηκε όλη η Ελλάδα για να δει τι συνέβη, και όταν αποκαλύφθηκαν όλα κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε γίνει.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παγίδευσε την κοινή γνώμη. Ο ισχυρισμός του από την πρώτη στιγμή ήταν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. Αυτό θα του εξασφαλίσει μικρότερη ποινή, εφόσον πείσει το δικαστήριο. Το ζήτημα των συνθηκών εξετάζεται», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Ελέγχονται από την υπηρεσία οι αστυνομικοί για την υπόθεση Αναγνωστόπουλου»

«Οι αστυνομικοί που έδωσαν κατάθεση ήταν πλήρωμα της Άμεσης Δράσης Αττικής. Έχουν οξυδέρκεια, αντίληψη, έχουν δει πολλά. Δήλωσαν στη δίκη αυτά που τους προκάλεσαν την εντύπωση. Άκουσα ότι ελέγχονται από την υπηρεσία οι αστυνομικοί για την υπόθεση Αναγνωστόπουλου και όσα ειπώθηκαν στη δίκη και μου προκάλεσε σοκ.

Ελπίζω να μη συμβαίνει, να μην είναι αλήθεια.Μιλάμε για δύο εξαίρετους αστυνομικούς. Στη δίκη περιέγραψαν όσα διαπίστωσαν και έβγαλαν το συναίσθημά τους. Ήταν ένα ιδιαίτερο σκηνικό αυτό που αντίκρυσε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που έφτασε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά εκείνη την ημέρα», αποκάλυψε ο κ. Μπαλάσκας.

«Οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι άνθρωποι που κρίνει η εισαγγελία ότι μπορούν να εισφέρουν στην υπόθεση, και έχουν αξιολογηθεί ως απαραίτητοι στην ακροαματική διαδικασία»,τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

 

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στη διάρκεια της δίκης του.

«Η δίκη κύλησε ομαλά, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις κατά τις μαρτυρικές καταθέσεις, και δόθηκε αρκετές φορές ο λόγος και στον εντολέα μου προκειμένου να τοποθετηθεί.

Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίκημα που αφορά σε μία ανθρωποκτονία, και τη ζωή του ζευγαριού. Άρα περισσότερο από τον καθένα, αρμόδιος να μιλήσει ήταν ο εντολέας μου, καθώς γνώριζε. Η θέση του είναι ξεκαθαρισμένη, ότι τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Αυτό που διακυβεύεται είναι το αν τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας ήταν ικανά να οδηγήσουν στην πράξη», σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις αναδείχτηκαν διάφορα πράγματα. Θα αναδειχθούν και άλλα στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης. Την ώρα της τέλεσης του αδικήματος προέκυψαν στοιχεία στη δικογραφία που έδειχναν κίνηση της Καρολάιν. Θα αναδειχθούν γωνίες της δικογραφίας που ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί»,συνέχισε.

«Ο εντολέας μου έκανε ορισμένες ερωτήσεις, ήταν στοχευμένες και αφορούν στη ζωή του με την Καρολάιν ως ζευγάρι», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Παπαϊωαννίδης.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ