ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εξελίξεις για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – «Θα δέχεται bullying στο σχολείο γιατί…»

«Πόλεμος» για το 11 μηνών μωρό

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς τη Δευτέρα (28/6) αναμένεται να ληφθεί η δικαστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Η διαδικασία προκειμένου να κριθεί το αίτημα της μητέρας της δολοφονημένης Καρολάιν, να αναλάβει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού, άρχισε σήμερα, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. Έτσι, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, τη στιγμή που οι ειδικοί αναλύουν το τι θα θυμάται το μωρό από όσα έγιναν.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη (24/6) η κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον δικηγόρο της οικογένειας Θανάση Χαρμάνη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρμάνης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από μητέρα Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές, ιδίως για την Αλόννησο.

Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας.

Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη, όπως πληροφορηθήκαμε».

Η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα που ζητάει επιμέλεια από κοινού.

Μεταξύ άλλων, η οικογένεια του προφυλακισμένου πιλότου προτείνει το παιδί να μοιράζεται το χρόνο ανάμεσα στις δύο πλευρές, το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισό στην Αλόννησο.

 

 

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν που θα συζητηθούν

Κι ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκαριστικά κομμάτια από την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επικρατεί ένα αλαλούμ με το τι θα συμβεί όσον αφορά την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

«Χθες υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις στην κ. Εισαγγελέα με επιβοηθητικό ρόλο. Από την πλευρά της οικογένειας του κ. Αναγνωστόπουλου υπεβλήθη ένα αίτημα για να εκδοθεί διάταξη όσο αφορά τη συνεπιμέλεια, δηλαδή το παιδί να είναι έξι μήνες στην Αθήνα τους χειμερινούς μήνες και 6 μήνες στην Αλόννησο», εξέφρασε ο κ. Χαρμάνης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όμως, τόνισε πως αυτό έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες. «Συνήθως επιδιώκουν να μην ταλαιπωρείται το παιδί ούτε να μετακινείται ούτε να έχει συχνές αλλαγές περιβάλλοντος. Και με την πρόταση για τους 6 μήνες, θα είναι μια διάσπαση του παιδιού και έτσι δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί πουθενά», εξέφρασε, σημειώνοντας ότι η οικογένεια της Καρολάιν έχει ζητήσει να υπάρξει απόφαση για μόνιμη διανομή του παιδιού, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Ζητήσαμε την πλήρη επιμέλεια. Η άλλη οικογένεια έχει σπίτι στην Αλόννησο. Είναι πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση των δύο παππούδων από την Αθήνα στην Αλόννησο παρά του παιδιού στην Αθήνα. Η μητέρα της Καρολάιν ουδέποτε αρνήθηκε και ούτε ποτέ θα αρνηθεί την επικοινωνία. Δηλαδή, όταν έρθουν οι παππούδες στην Αλόννησο θα πάρουν το παιδί για να το δουν, θα το πάρουν και μία και δύο ημέρες», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

Όπως συμπλήρωσε, παραθέτοντας επιχειρήματα που έχει αναφέρει και ενώπιον της Εισαγγελέως Ανηλίκων, «στην Αθήνα στο σχολείο θα υφίσταται το μπούλινγκ ότι είναι η κόρη του δολοφόνου, ενώ στο σχολείο στην Αλόννησο θα είναι της Καρολάιν το κοριτσάκι. Θα το αγκαλιάσει όλο το νησί, θα υπάρχει ζεστασιά, όλα τα υπόλοιπα παιδάκια θα το βοηθήσουν. Βλέπουμε τι γίνεται με το μπούλινγκ στην Αθήνα, ενώ η Αλόννησος είναι πιο κλειστή κοινωνία».

«Μέχρι και προχθές το βράδυ κάναμε προσπάθειες με τον συνήγορο της άλλης πλευράς να βρεθεί λύση: Οι μεν επέμεναν για τη συνεπιμέλεια, η μητέρα της Καρολάιν είπε ότι θέλει το παιδί στην Αλόννησο. Η απόφαση θα ληφθεί με μόνο γνώμονα το συμφέρον του παιδιού», τόνισε ο συνήγορος.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ