ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος και για κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος;

Και νέοι μπελάδες για τον πιλότο!

Όλο και χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τον 32χρονο δολοφόνο. Αφού όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με την μικρή Λυδία. Αλλά ζητούν και δίωξη για κακοποίηση της.

Θύμα του πατέρα της (ν.3500/2006) είναι και η μικρή Λυδία λέει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Κατά της Βίας μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά! Δεν διώκεται, δεν αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα, ούτε αξιολογήθηκε το παιδί.

Η ενός έτους Λυδία είναι ξεκάθαρα θύμα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Που δολοφόνησε την μητέρα της και σκότωσε και κρέμασε το σκύλο της. Γιατί δεν του έχει ασκηθεί δίωξη και για την κακοποίηση της Λυδίας; είναι το ερώτημα που θέτει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας με ανάρτησή του στα social media.

Όπως υποστηρίζει σε αυτήν, «ο νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή βία είναι σαφής: “Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη. Κατά τα άρθρα 299 (Ανθρωποκτονία με πρόθεση) και 311 (Θανατηφόρα βλάβη) του Ποινικού Κώδικα. Καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας”.»

 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος και για κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του

 

Κατά συνέπεια, συνεχίζει το κείμενο της ανάρτησης, «σε όλες τις γυναικοκτονίες από σύζυγο. Σύντροφο (ή και άλλο μέλος της οικογένειας), όλα τα παιδιά (αλλά και τα μέλη της οικογένειας της δολοφονημένης) είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Και, τουλάχιστον για τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε κενό επιμέλειας, είναι ευθύνη της/του Εισαγγελέα να διατάξει την αξιολόγηση της βλάβης που έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την δολοφονία της μητέρας τους και να ασκήσει τις ανάλογες ποινικές διώξεις».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση σχετικά με την δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Σε «τόσες γυναικοκτονίες όπου πατέρας σκότωσε την μητέρα παιδιών, γιατί δεν έχει ασκηθεί ούτε μία δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία που υπέστησαν τα παιδιά εξαιτίας της δολοφονίας της μητέρας τους;

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ