ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κρύβουν πολλά για τον πιλότο! Θα σκάσει σαν βόμβα η είδηση

«Θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία, έχει δρόμο η δικογραφία»

Την πεποίθηση ότι θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, εξέφρασε ο δικηγόρος του 33χρονου γυναικοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Είναι μια δικογραφία με δύο στοιχεία. Μια ομολογία που είναι η έκθεση της άποψης του κατηγορουμένου, και το μοναδικό στοιχείο που έχει είναι το ημερολόγιο του θύματος που αναφέρεται μέσα. Αυτά τα δύο μέχρι στιγμής, γιατί θα προκύψει πληθώρα έτερων στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις, αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν τα βασικά κομμάτια της δικογραφίας. Θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία (…) Έχει ακόμα δρόμο η δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρους του πιλότου προσθέτοντας ότι τα στοιχεία για τα κινητά του πελάτη του και του θύματος δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής επισημαίνει πως δολοφονία έγινε την ώρα που κοιμόταν η Καρολάιν, απάντησε: «Ο ιατροδικαστής προφανώς αναφέρεται στην πράξη ως πράξη εκείνη τη στιγμή, εμείς μιλάμε για τον άμεσο προγενέστερο χρόνο τι έγινε. Είναι η θέση του ότι είχαν προηγηθεί καυγάδες και την είχε πει και σε προανακριτικό στάδιο».

Γλυκά Νερά: Πού επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις της εισαγγελίας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι ανακριτικές ερωτήσεις αλλά και το ενδιαφέρον της εισαγγελίας επικεντρώθηκαν κυρίως στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας. Με τα νέα στοιχεία δεν ανατρέπεται κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο, κι από τις ανακριτικές πράξεις που έχουν διαταχθεί έχει ακόμα η δικογραφία να δώσει πράγματα σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, σε επίπεδο εξέτασης μαρτύρων.

«Με βάση την κατάθεση που έδωσε ο εντολέας μου πράγματι σε ένα επίπεδο αναδείχθηκαν νέα στοιχεία, δεν αλλάζει στην πράξη μιλάμε για αποδοχή της πράξεως, την τιμωρία του, είναι αυτονόητα, είναι αυτοδίκαια αυτά» ανέφερε.

«Ο ίδιος ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, το λέω γιατί ξεκίνησε μια παραφιλολογία επειδή παίχτηκε μεμονωμένο νομικό κομμάτι, όπως γράφονται σε όλα τα απολογητικά υπομνήματα που είναι η ανάλυση του άρθρου και ήρθανε και είπανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις. Η ανάλυση του άρθρου είναι και τίποτε άλλο. Έτσι όπως δημοσιεύτηκε και οι αναφορές οι οποίες γίνανε δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Κι ο ίδιος επιζητούσε την τιμωρία του. Σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να ενοχοποιήσει τη σύζυγό του και τη συμπεριφορά της. Σε αυτά τα μονοπάτια τα νομικά δε θα μπαίναμε σε καμία περίπτωση που είναι και με πραγματικά στοιχεία, απλώς τόνισε τα περιστατικά της μοιραίας νύχτας που οδήγησαν στην ένδικη πράξη. Τίποτε άλλο. Επιβεβαίωσε την προανακριτική του απολογία» σχολίασε.

«Δεν νομίζω ο πελάτης μου να έκανε τέτοια δήλωση ότι ‘θέλω να τελειώσω με τη διαδικασία για να αναλάβω την ανατροφή του παιδιού’. Αυτό που είπε, και είναι σαφείς οι εντολές του, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά σε νομικό επίπεδο, ώστε το παιδί του να έχει την εξασφάλιση, να έχουν την επιμέλεια και οι δυο οικογένειες και ο ίδιος να βοηθήσει όπως μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται» είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πρόσθεσε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι αφαίρεσε την κάρτα SIM από την κάμερα μετά την πράξη του.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ