ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στα «μαλακά» θα πέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Έτοιμος να διεκδικήσει την κόρη του

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά τελικά είναι αληθινό. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει την χώρα, αλλά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο φονιάς σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, είναι πιθανό να πέσει στα «μαλακά» αναφορικά με την ποινή του λόγω του Ποινικού Κώδικα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα «ισόβια» είναι κατ’ ευφημισμόν ισόβια δεσμά, καθώς η αναμενόμενη ποινή είναι 20 χρόνια το ανώτερο για τη δολοφονία της Καρολάιν και 5-10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου, αδίκημα το οποίο πλέον είναι κακούργημα.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το πολιτικό ζήτημα του «χαλαρού» Ποινικού Κώδικα που έχουμε σήμερα και οι αλλαγές στον οποίο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 32χρονος, παρότι μοιάζει αμετανόητος για όσα έκανε, σε 16 χρόνια θα μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης για τη δολοφονία, ενώ θα εκτίσει αλλά 2 χρόνια για το άτυχο σκυλάκι (2/5 της ποινής). Δηλαδή σε 18 – 20 χρόνια θα είναι εκτός φυλακής, σε ηλικία 50 ετών.

«Αν είχαν αυστηροποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για τα ειδεχθή εγκλήματα, όπως καιρό συζητάνε, θα έμενε μέσα 28 χρόνια» σχολίασε η Κ. Μακρή, η οποία πρόσθεσε:

«Είναι 8 –10 χρόνια διαφορά. Είναι μεγάλη. Το κακό είναι ότι προς το παρόν μόνο συζητάνε την αυστηροποίηση των ποινών και δεν το κάνουν πράξη ενώ το ζητούν και οι δικαστές και οι πολίτες, για τον Μπάμπη και τον κάθε αδίστακτο δολοφόνο».

Τι θα γίνει με την κηδεμονία της μικρής Λυδίας

Για το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί η μικρή Λυδία, αποφασίζει άμεσα η εισαγγελία ανηλίκων, μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου ότι εκείνος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ήδη και με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα. Η όποια απόφαση θα αφορά την προσωρινή επιμέλεια της μικρής, καθώς οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει εντός 90 ημερών το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για ανήλικο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ