ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις 6 Μαΐου η πεθερά του αγόρασε το ακίνητο, στις 11 Μαΐου σκότωσε την κόρη της

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με ακίνητο που αγόρασε η πεθερά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στο όνομα του ίδιου και πέντε μέρες μετά σκότωσε την κόρη της!

Σε μια δήλωση που προκαλεί ανατριχίλα προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος και σύζυγός της 20χρονης απαίτησε από τη μητέρα να πληρώσει για το φέρετρο του παιδιού της.

«Εγώ εκείνο που θέλω να σας πω και να κλείσω, γιατί δεν θέλω να το σχολιάσω, φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ, είναι ένα. Και φαντάζομαι θα μείνετε κι εσείς άναυδοι όπως έμεινα κι εγώ χθες. Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της και το πλήρωσε. Καλή σας ημέρα», είπε ο κ. Χαρμάνης, ο οποίος είχε μεταβεί στην Αλόννησο για να συναντήσει τη μητέρα του θύματος και έριξε τη «βόμβα».

 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

 

«Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της, και το πλοίο» ανέφερε ο κ. Χαρμάνης και όσοι βρίσκονταν στην εκπομπή «πάγωσαν».

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που θέλουν τη μητέρα της άτυχης 20χρονης να βοηθούσε οικονομικά το ζευγάρι, ο δικηγόρος αποκρίθηκε χαρακτηριστικά: «Λέτε να μην το ξέρω;»

Γιατί η μητέρα της Καρολάιν έδινε στο ζευγάρι 1.000 ευρώ μηνιαίως

Εξάλλου, το Σάββατο ο κ. Χαρμάνης είχε αποκαλύψει ότι η οικογένεια της Καρολάιν βοηθούσε το ζευγάρι, δίνοντάς τους ενίσχυση 1.000 το μήνα, ενώ πλήρωσε και την αξία του οικοπέδου που αγόρασαν.

«Θα εκπλήξω κι εσάς όπως εξέπληξα και την κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε 1.000 ευρώ το μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, αύριο Δευτέρα θα εκδοθεί η απόφαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων. Η απόφαση για την οριστική επιμέλεια αναμένεται το φθινόπωρο.

Την επιμέλεια έχει ζητήσει η μητέρα του θύματος, ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου ζητά συνεπιμέλεια και το παιδί να ζει τους έξι χειμερινούς μήνες μαζί της στην Αθήνα και τους υπόλοιπους έξι στην Αλόννησο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος εκτίμησε πως αυτό που ζητεί η οικογένεια του δράστη είναι «τεχνικά αδύνατο».

Πρόσθεσε ότι μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Εισαγγελέως δεν θα παίξει η οικονομική επιφάνεια των οικογενειών αλλά το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσει το παιδί και ποιο είναι το συμφέρον του.

Τέλος, ανέφερε ότι η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού από την αυτοψία της στην Αλόννησο είναι εξαιρετική, καθώς έκρινε ότι το περιβάλλον είναι άριστο.

«Στη δε Αλόννησο, (το μωρό) θα είναι η Καρολάιν προσωποποιημένη και καταλαβαίνετε με τι στοργή θα το αγκαλιάσουν… Ακόμα και ο δήμαρχος της Αλοννήσου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ‘πως θα γίνει να έρθει το παιδί στην Αλόννησο. Το περιμένουμε πως και πως όλη η κοινωνία’».

Γλυκά Νερά: Η μεγάλη απόφαση για την επιμέλεια πάρθηκε! Απαγορεύουν κάθε σχέση της μικρής με τον πατέρα της

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κόρη της άτυχης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων είναι εκείνη που θα καθορίσει σε ποιο σπίτι θα φιλοξενηθεί η ενός έτους Λυδία η οποία τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 έχασε την μητέρα της Καρολάιν από το χέρια του ίδιου του πατέρα της

Η οικογένεια της Καρολάιν αλλά και του προφυλακισμένου πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της Λυδία.

Η μητέρα και ο πατέρας της άτυχης 20χρονης ζητούν την κατ΄ αποκλειστικότητα επιμέλεια της μικρής προκειμένου να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια. Θεωρούν ότι το νησί είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί καθώς όλοι θα την αγκαλιάσουν με αγάπη.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του κατηγορούμενου ζητούν την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της Λυδίας, προκειμένου να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στο νησί.

Γλυκά Νερά: Η μεγάλη απόφαση για την επιμέλει πάρθηκε!

«Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αίτηση τους.

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ 30 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα δίνεται η δυνατότητα σε όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού να προσφύγει στις δικαστικές αρχές. Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να εισάγει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Το θέμα της επιμέλειας θα το κρίνει οριστικά το Μονομελές Πρωτοδικείο, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σταματούν κάθε επαφή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την κόρη του!

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, με την αυριανή (27/6) ημέρα να είναι κρίσιμη, καθώς αποφασίζεται η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Μετά το σοκ της δολοφονίας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και της απώλειας της μητέρας του, η 11 μηνών Λυδία χρειάζεται ένα πλέγμα ασφάλειας και προστασίας. Σε αυτό συγκλίνουν οι ειδικοί που επιμένουν ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι το καλύτερο για το μέλλον αυτού του παιδιού, τη στιγμή που έρχονται στο φως φοβερές λεπτομέρειες για το γάμο Μπάμπη και Καρολάιν.

Από τη μια πλευρά η οικογένεια της Καρολάιν ζητά αποκλειστική επιμέλεια και από την άλλη οι γονείς του συζυγοκτόνου ζητούν από κοινού ανατροφή. Η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια αναμένεται αύριο Δευτέρα από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρος, κ. Σπύρο Δημητρίου, «οι συνθήκες του εγκλήματος και η επιμέλεια δεν πρέπει να συγχέονται. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την επιμέλεια».

Από πλευράς του ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ανέφερε: «Εξετάζουμε τις συνθήκες που θα μεγαλώσει το παιδί. Πρέπει να κρίνουμε ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν το παιδί. Η Αλόννησος είναι ένα μικρό νησί κι αν οι γονείς της Καρολάιν μπορούν να μεγαλώσουν το παιδί, θα πρέπει να πάει εκεί. Η συνεπιμέλεια είναι λάθος. Το παιδί θα αποδιοργανωθεί, δεν θα έχει μια βάση».

Ο κ. Σούρας έκανε λόγο για «ένα φρικιαστικό έγκλημα που δεν έχουμε ξαναδει». Και τόνισε πως υπάρχει ένα τρίπτυχο. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ‘ήρωα του κακού’, έναν κτηνάνθρωπο». Εξήγησε ότι η λέξει χρησιμοποιείται για «να εξηγήσει η αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας. Δηλαδή ένας άνθρωπος που διαμορφώνεται ως εν δυνάμει δολοφόνος που σημάδια υπάρχουν στην εφηβική και μετέπειτα ηλικία. Ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα κι ενοχές. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να φτασει ως τον φόνο. Κατόρθωσε να παραπλανήσει λιγάκι. Δεν ήταν ένας ‘κανονικός παραβατικός’».

«Νόμισε ότι προετοίμασε το τέλειο έγκλημα. Κι έκανε αυτό που κάνει ο δολοφόνος, σκότωσε, βεβήλωσε, ύβρισε, δημιούργησε και προσπάθησε να παραπλανήσει τους πάντες. Κι άρχισε να παίζει σαν ένας πραγματικός ασυναισθηματικός άνθρωπος με τα ΜΜΕ. Ένας πραγματικός δολοφόνος. Έχουμε μπροστά μας έναν αντικοινωνικό άνθρωπο, έναν ‘ήρωα του κακού’. Να συζητήσουμε για να προφυλαχθούμε», σημείωσε.

Ο κ. Δημητρίου διαφώνησε ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι από τα ειδεχθέστερα που έχουμε δει στη χώρα. «Μετά από λίγα χρόνια έχει ενδιαφέρον η αντιμετώπιση των ανθρώπων από τον κόσμο και τη Δικαιοσύνη. Το εφετείο είναι ένας βαθμός που αργεί πολύ. Τώρα ο δράστης είναι προφυλακιστέος, η δίκη θα γίνει σε 1,5 χρόνο και το εφετείο σε 4 χρόνια».

«Η ηρωοποιηση του κακού είναι συχνό φαινόμενο», υπογράμμισε. Με τον κ. Σούρα να προσθέτει πως, «στο τρίπτυχο, το νούμερο δύο, είναι το ‘φαινόμενο του καμμένου κέικ”. Το κέικ είναι κάρβουνο και μερικοί βάζουν άχνη ζάχαρη για να το πουλήσουν. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αυτό το έγκλημα και να προσπαθούν να δώσουν εκλαϊκευμένα στοιχεία και να το πουλήσουν. Αν ο δολοφόνος είχε μια τρίτη ζωή, ο τρόπος που σκότωσε τη γυναίκα του αλλάζει;», διερωτήθηκε.

«Το τρίτο είναι οι κυρίες που μιλούσαν για να έναν άλλο δολοφόνο, άλλο άνθρωπο. Αν δεν έχεις δει δολοφόνο, αν δεν έχεις πάει σε δικαστήρια, φυλακές με ποιο δικαίωμα βγαίνεις στην τηλεόαση και μιλας;», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι που γοητεύονται από τέτοιου είδους προσωπικότητες», ανέφερε ο κ. Δημητρίου. «Έχουμε δει ανθρώπους να βρίσκουν γυναίκες μέσα από τη φυλακή, μέσω ερωτικών γραμμάτων».

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ