ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκληματική ενέργεια “βλέπουν” οι συγγενείς του Καλύμνιου που έπεσε από το Blue Star 2

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση αγνοούμενου επιβάτη του «Blue Star 2», που έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω ανοιχτά της βραχονησίδας Πάτροκλος στον Σαρωνικό.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 41χρονο από την Κάλυμνο, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr, μετά από έρευνα στο πλοίο βρέθηκε το μηχανάκι του και το εισιτήριο του, αλλά όχι ο ίδιος. Σχεδόν δύοι 24ωρα μετά, οι έρευνες από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του στην θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Πάτροκλος, έχουν αποβεί άκαρπες.

Ο αγνοούμενος ταξίδευε με το «Blue Star 2», το οποίο είχε αναχωρήσει από Πειραιά στις 7:20 το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιώντας το δρομολόγιο για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κώ και Ρόδο. Περίπου μία ώρα αργότερα ο 41χρονος έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρία συνεπιβάτη του. Ενημερώθηκε ο πλοίαρχος και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάτροκλος, για τον εντοπισμό αγνοούμενου επιβάτη.

Ένας επιβάτης που γνώριζε τον αγνοούμενο, μίλησε στον ρ/σ «ΑΡΤ FM», περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε μαζί του στο πλοίο, περίπου 20 λεπτά πριν μάθει, ότι έπεσε στην θάλασσα. «Ήμουν πάνω στο κατάστρωμα και κατέβαινα κάτω να πάω στη σύζυγο μου. Εκείνη την ώρα ανέβαινε πάνω εκείνος. Φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. Τότε κατάλαβα ποιος ήταν και μιλήσαμε για δευτερόλεπτα. Βαστούσε έναν καφέ στο χέρι και τσιγάρο και πήγαινε προς το κατάστρωμα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως είπε ο ίδιος «τον είδα παράξενο, πολύ παράξενο, αναστατωμένο. Για 5 δευτερόλεπτα μιλήσαμε. Ήτανε χαμένος πολύ. Του λέω “Έλα φίλε, καλησπέρα”. Μου λέει “Γεια σου Μιχάλη, καλησπέρα”. Άνοιξε την πόρτα και έφυγε αριστερά. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Μετά από κανένα 20λεπτο άκουσα στα μεγάφωνα, ότι έπεσε στη θάλασσα επιβάτης».

Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι συγγενείς

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδουν οι συγγενείς του 41χρονου Καλύμνιου τον θάνατο του οικείου τους, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star 2 ανοιχτά του Σουνίου, ωστόσο η σορός του δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 41χρονος είχε παραμείνει μία εβδομάδα στην Αθήνα και, σύμφωνα με τους οικείους του, βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Οι ίδιοι δεν θεωρούν ρεαλιστικό το σενάριο της αυτοκτονίας και ως εκ τούτου θεωρούν ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Συγγενείς του 41χρονου κλήθηκαν την Κυριακή στον Φλοίσβο για να αναγνωρίσουν μία σορό, που όμως δεν ανήκε στον Καλύμνιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ