ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έγκρίθηκε η προμελέτη διαμόρφωσης υπαίθριου μουσείου στον ανατολικό μώλο του “Μεγάλου Λιμένος” Ρόδου

«Εγκρίνεται η προμελέτη αποκατάστασης – ανάδειξης με διαμόρφωση «υπαίθριου μουσείου» στον αρχαιολογικό χώρο του ανατολικού μώλου του «Μεγάλου Λιμένος» της πόλης της Ρόδου, με τους ακόλουθους όρους:

1. Να εκπονηθεί οριστική μελέτη αποκατάστασης -στερέωσης όλων των καταλοίπων που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφικες έρευνες και να υποβληθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες στο ΥΠΠΟΑ για έλεγχο και για την εισαγωγή της στο ΚΑΣ.
2. Να εκπονηθεί οριστική μελέτη που θα αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των εργασιών διαμόρφωσης και ανάδειξης του συνόλου του αρχαιολογικού χώρου του μώλου. Η συγκεκριμένη μελέτη να υποβληθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες στο ΥΠΠΟΑ για έλεγχο και για την εισαγωγή της στο ΚΑΣ.
3. Να εκπονηθεί οριστική Η/Μ μελέτη εγκαταστάσεων για τον λειτουργικό φωτισμό και αυτόν της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του μώλου.
4. Να μην κατασκευαστεί αναψυκτήριο στον αρχαιολογικό χώρο.
5. Να μη διαμορφωθεί το προταθέν υπαίθριο μικρό αμφιθέατρο στο κεντρικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου.
6. Να επανεξεταστεί το σύστημα θέασης – μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο – του περιβάλλοντος αυτού στο σύνολό του και να μην υλοποιηθούν οι προταθείσες δύο λύσεις.
7. Να διευκρινιστούν περαιτέρω τα ζητήματα της λιμενικής ζώνης και της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός αυτής στην περιοχή της κρουαζιέρας.
Η διορθωμένη, σύμφωνα με τα ανωτέρω, προμελέτη να υποβληθεί για έλεγχο και θεώρηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Λίνα Μενδώνη»

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ