ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησίες: Λειτουργίες με αποστάσεις και αντισηπτικά! Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου (Βίντεο)

 

Την επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες, σχολίασε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος.

Πρόκειται για μια «επιστολή αγωνίας», σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, καθώς αυτό που θέλει ο εκκλησιαστικός κόσμος είναι να «μείνει σπίτι του και σπίτι του είναι η εκκλησία». Για να πραγματοποιηθεί αυτό, στην επιστολή έχουν προταθεί τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πιστών και των ιερέων.

Σύμφωνα με αυτά, θα υπάρχει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών, εξαερισμός μέσα στους χώρους λατρείας, αντισηπτικά σε εισόδους και εξόδους, συχνές απολυμάνσεις και σωστή χρήση των μεγάφωνων για τους πιστούς που θα παραμένουν έξω από τους ναούς προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο κ. Ιερόθεος υποστήριξε πως η πρόταση αυτή έχει συζητηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και φαίνεται πως θα γίνει αποδεκτή. «Ο λαός θέλει μια συμπαράσταση, εμψύχωση και αυτή θα την προσφέρει ο θεός», τόνισε.

Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων αναλαμβάνουν οι ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια. Τέλος, ο κ. Ιερόθεος υποστήριξε πως «αν δεν συμπεριληφθούν οι εκκλησίες στα μέτρα αποκλιμάκωσης, θα φανεί ότι υπάρχει ιδεολογική αγκύλωση με την εκκλησία».

Bίντοε από MEGA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ