ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση για την κατάθεση υποψηφιοτήτων

 

Η Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε να δοθεί παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη για κατάθεση υποψηφιοτήτων και για συλλογή υπογραφών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόσυρση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον Δεκέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης της Επιτροπής Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), κύριο θέμα διαφωνίας ήταν αν θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να λάβει την απόφαση, καθώς είχε πάρει και την ισχύουσα απόφαση. Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Η Επιτροπή κατέληξε εν τέλει στο να ενημερωθεί η Κεντρική Επιτροπή για την παράταση, πιθανόν με σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος.

Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών, στις 12 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογκου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ