ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου – Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

 

Αυτό που όλοι περίμεναν να γίνει χθες (18.10.2021), να υποβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν έγινε. Και τώρα όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Ειδικά οι άλλοι υποψήφιοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις φωνές, συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου. Σήμερα (19.10.2021) βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, οπότε όλοι θα πρέπει να περιμένουν έως την Τετάρτη.

Θα παραμείνουν τελικά οι υποψήφιοι έξι (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης); Κι αν κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά, θα είναι ο έβδομος ή θα αποσυρθεί κάποιος;

Με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που δεν έχει αποκλείσει τίποτα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την κούρσα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για χάρη του πρώην πρωθυπουργού.

Ο τελευταίος (χρονικά) που απέκλεισε το ενδεχόμενο ήταν ο Παύλος Χρηστίδης. Ακόμη κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να είναι υποψήφιος, εκείνος δεν θα αποσυρθεί, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Χρηστίδης: Δεν αποσύρομαι

«Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», σημείωσε.

Αν και όπως ανέφερε δεν περνούσε από το μυαλό του και δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αποφάσισε να το κάνει για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. «Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενικά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι τόσες πολλές υποψηφιότητες εξευτελίζουν το ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι δεν το πιστεύει, «γιατί το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.00 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία».

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος και όλο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες και τα μέλη της παράταξης.

Βίντεο – Χρηστίδης: Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το ΚΙΝΑΛ 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ακόμα και αν χάσει τις εκλογές, θα παραμείνει στο Κίνημα Αλλαγής.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ