ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΡ: Επιστολή-απάντηση στα μέλη του ΣΥ.Π.Ν.Α.Π.Ε.Δ

Συνάδελφοι,

λάβαμε την επιστολή σχετικά με την παρότρυνσή σας να καταδικάσουμε τα επεισόδια των εργαζομένων στο κτηματολόγιο Ρόδου σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Θα συμφωνείτε και εσείς μαζί μας ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχει τεχνικός επιθεωρητής και το Εργατικό Κέντρο εδώ και χρόνια δίνει αγώνες να δημιουργηθεί τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης, είναι δεδομένο ότι το Εργατικό Κέντρο δείχνει μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων που καθημερινά διακινδυνεύουν στους χώρους δουλειάς τους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς! Στο πλαίσιο αυτό, και μόνο, στηρίξαμε και στηρίζουμε οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων που θεωρεί ότι κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλειά της.

Οι όποιες υπηρεσιακές αντιδικίες που υπάρχουν, είναι θέμα της δημόσιας διοίκησης και οφείλει να δώσει λύση. Δεν έχουμε αρμοδιότητα να παρέμβουμε στην εσωτερική αυτή διαμάχη καθώς υπάρχει ο κώδικας δημοσιολογίας και καλό θα ήταν να ερωτηθεί και το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ώστε να παρέμβει και να δώσει λύση.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για όποια συνεργασία και βοήθεια επιθυμείτε. Σας περιμένουμε στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ για να δούμε μαζί τα προβλήματα των συναδέλφων εργαζόμενων στην Περιφέρεια.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που αναφέρετε και τα επεισόδια μεταξύ των εργαζομένων που έλαβαν χώρα στο Κτηματολόγιο, το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, και ειδικά όταν αυτό συμβαίνει μεταξύ συναδέλφων όπως λέτε και αναφέρετε. Είναι πάγια αρχή μας και σε αυτή θα επιμείνουμε.

Με μεγάλη μας λοιπόν χαρά, σας περιμένουμε στα γραφεία μας στο Ε.Κ.Ρ να συζητήσουμε από κοντά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, και ανάλογα με τις αρμοδιότητες και τη δυνατότητα που μας δίνεται να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ