Σκηνές πανικού εκτυλίθηκαν στην κεντρική οδό του Πέρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης έπειτα από ισχυρή έκρηξη, η οποία, βάσει τελευταίου απολογισμού, έχει κοστίσει τη ζωή έξι ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες.

Στην πρώτη του αντίδραση ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «επίθεση», διαμηνύοντας ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Την ίδια στιγμή, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση στη μετάδοση των εξελίξεων από τα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 16.20 ώρα Ελλάδας (15.20 ώρα Τουρκίας) μπροστά από κατάστημα στη Μεγάλη Οδό του Πέρα (Ιστικλάλ), το πλέον τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης.

Ο απολογισμός των θυμάτων ώρα με την ώρα αυξάνεται·

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και διασώστες για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Η περιοχή αποκλείστηκε και διετάχθη άμεσα από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης η διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της έκρηξης, που επί του παρόντος παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γκερλίκαγια, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και οι τραυματίες ανέρχονται σε 38.

 

Το CNN Greece επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο επί του παρόντος δεν έχει πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Σε βίντεο εικονίζονται πολίτες να φεύγουν τρέχοντας μετά τον ήχο της έκρηξης, καθώς και ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα να κατευθύνονται στο σημείο.