ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Δωδ/σου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Πέμπτη 16 Iουλίου

 

Την Τετάρτη 15-7-2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Δωδεκανήσου, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4), που καταγράφεται στις ΠΕ Ρόδου, Κω και Καλύμνου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, συμμετείχαν: ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. κ. Ν. Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Ι. Τσιτσικάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ν. Βενιός, ο Διευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μ. Καλιωράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Ν. Φλοσκάκης, Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Η. Αργύρης και η Διευθύντρια της Δνσης Δασών Νομού Δωδεκανήσου κα. Α. Μπαλατσούκα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση συζητήθηκε ο βαθμός αυξημένης ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της ΠΕ Δωδεκανήσου και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και η συνεργασία μεταξύ τους για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και η πορεία υλοποίησης των δράσεων, που είχαν αποφασιστεί στην τακτική Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο για την αντιπυρική περίοδο του 2020.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ