ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκτός λειτουργίας βγήκε χθες το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ρόδου – Κεραυνοί κατέστρεψαν τις ασφάλειες

 

Προβλήματα στο ραντάρ παρουσιάσθηκαν χθες λόγω καιρού στον αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας», αφού κεραυνοί κατέστρεψαν τις ασφάλειες και έθεσαν εκτός λειτουργάς προσωρινά το σύστημα ελέγχου των πτήσεων, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή.

Μεγάλη ταλαιπωρία ανέμενε τους επιβάτες της χθεσινοβραδινής πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Sky express από Αθήνα προς Ρόδο που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στις 20.40, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στα Δωδεκάνησα ανάγκασαν την πρώτη φορά τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να επιστρέψει πίσω λόγω ηλεκτροφόρας καταιγίδας -ενώ είχε φθάσει πάνω από την Κω- και στη δεύτερη προσπάθεια που έκανε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, να μην τα καταφέρει, αναζητώντας άνοιγμα καιρού εκ νέου, ενώ την ίδια στιγμή κεραυνοί κατέστρεψαν τις ασφάλειες στο ραντάρ, βγάζοντας το εκτός λειτουργίας.

Όπως είπε ο κ. Δεληγιάννης,  στη δεύτερη προσπάθεια ο κυβερνήτης κατέβασε το αεροσκάφος πάνω από τη Σύμη στα 5.000 πόδια όπου όμως είχε έντονη καταιγίδα. Αναγκάσθηκε να το ανεβάσει πάνω από την Τήλο και τη Χάλκη στα 20.000 πόδια για να περάσει τη «λαίλαπα» του καιρού, λόγω της ηλεκτροφόρας καταιγίδας και να επιστρέψει για δεύτερη φορά στα Σπάτα.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις από τους επιβάτες, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν. Ο κυβερνήτης σε καμία περίπτωση δεν θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης.

Τέλος, ο Αερολιμενάρχης Ρόδου τόνισε ότι ποτέ το αεροδρόμιο δεν είχε ραντάρ καιρού, το οποίο θα πρέπει να αποκτήσει.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ