ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ελένη Τοπαλούδη: «Αθάνατη» σε σύνθημα τριών μόλις λέξεων (pics)

Η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο –καταδικασμένων πλέον– νεαρών, οι οποίοι πριν την πετάξουν στην θάλασσα την είχαν βασανίσει με τρόπο που δεν μπορεί να συλλάβει εύκολα ο ανθρώπινος νους.

Σήμερα, Παρασκευή 15.05.2020, αποδόθηκε δικαιοσύνη, με τους δύο κατηγορούμενους να ακούν πως είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό, με τις ποινές για αμφότερους τους άνδρες να είναι ισόβια και 15 ακόμα χρόνια κάθειρξης.

Έξω από τα δικαστήρια οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασαν, πολίτες πανηγύριζαν για την απόφαση και λίγο πιο πέρα, γράφτηκε μια μεγάλη αλήθεια, εκεί όπου συνήθως γράφονται οι μεγαλύτερες: Στους τοίχους.

Απέναντι από το Εφετείο -και μάλιστα έξω από το γραφείο γνωστού δικηγόρου ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, αλλά αποχώρησε από την υπόθεση- υπάρχει ένα γκράφιτι που απεικονίζει την Ελένη Τοπαλούδη και… τα λέει όλα με τρεις λέξεις: “Δικαιοσύνη. Καμιά μόνη“.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr

Ελένη ΤοπαλούδηΕλένη Τοπαλούδη

Ελένη Τοπαλούδη: Εντολή του ΜΟΔ για την διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών ενός ψυχιάτρου και προσώπων από την οικογένεια του ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, την διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα ζητήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διαβιβάσει την δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, με την εντολή να διερευνηθεί ο ρόλος ιδιώτη ψυχιάτρου που φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, αλλά και ο ρόλος προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του στην επίμαχη συνταγογράφηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αυτή, έκανε δεκτή εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέως, που είχε ζητήσει να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του κατηγορούμενου, θεωρώντας, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της, ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο, ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του – αλβανικής καταγωγής – έτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία.

 

Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, σύμφωνα με τον συνήγορο Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε με δήλωσή του, ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών. Δήλωσε επίσης, ότι θα μηνύσει και δύο ψυχιάτρους για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης έπεσε εν μέσω συνθημάτων με κυρίαρχο το “Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη” το οποίο φώναξε κλαίγοντας και με σφιγμένη την γροθιά της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς αποχωρούσε από το δικαστήριο υποβασταζόμενη.

Τι είπε ο πατέρας της

Η οικογένεια της φοιτήτριας, σύμφωνα με δήλωση του πατέρα της, Γιάννη Τοπαλούδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, που τους έκανε να αισθανθούν “μία στιγμιαία ψυχική ανακούφιση”. Όπως ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, “ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη, ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη. Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάναμε προς το τέλος, να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς, παρα-υπουργούς … εμείς είμαστε μακριά από κόμματα”.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bίντεο από newsit.gr


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ